Е вропейският парламент призовава онлайн и офлайн насилието, основано на

...
Е вропейският парламент призовава онлайн и офлайн насилието, основано на
Коментари Харесай

ЕП призова насилието, основано на пол, да се третира като престъпление

Е вропейският парламент приканва онлайн и офлайн насилието, учредено на пола, да се третира като "особено тежко закононарушение с трансгранично измерение ".

В четвъртък евродепутатите одобриха с 427 гласа "за ", 119 "против " и 140 "въздържал се " законодателна самодейност, в която се упорства за целеустремено законодателство и политики за справяне с всички форми на принуждение и дискриминация, учредени на пола (срещу дами и девойки, само че също и против ЛГБТИК+ лица), без значение дали са офлайн или онлайн.

Те приканват Комисията да включи насилието, учредено на пола, като нова област на престъпност, наред с други закононарушения, против които би трябвало да се води обща битка, като да вземем за пример трафика на хора, опиати и оръжие, компютърните закононарушения и тероризма.

От Екологичен потенциал споделят, че това би послужило като правно съображение за насочена към жертвите инструкция на Европейски Съюз, в която се употребяват стандартите залегнали в Истанбулската спогодба и други интернационалните стандарти, и която следва да включва по-специално:

• ограничения за предварителна защита, в това число посредством съобразени с аспектите на пола и междусекторни стратегии в региона на образованието;

• услуги за поддръжка, отбрана и обезщетение за жертвите;

• ограничения за преустановяване на всички форми на принуждение, учредено на пола, в това число насилието против ЛГБТИК+ лица;

• минимални стандарти за правоприлагане;

• разпореждания, гарантиращи, че случаите на принуждение, учредено на пола, се вземат поради при установяване на родителските права и правата на посещаване на деца; и

• съдействие сред страните членки и продан на най-хубави практики, информация и експертен опит.

Евродепутатите също по този начин осъждат фемицида като най-крайната форма на принуждение над дами и девойки, учредено на пола, и акцентират, че отводът на правим на безвредни и законни аборти също е форма на принуждение, учредено на пола.

Те акцентират многочислените неподходящи персонални, обществени и стопански последствия от насилието, учредено на пола, и още веднъж акцентират, че обстановката се е изострила от пандемията. Те също по този начин показват неналичието на доверие на жертвите на принуждение в правоприлагащите органи и в правосъдната система като забележителен фактор, който способства за незадоволителното подаване на сигнали за произшествия.

Една трета от дамите в Европейски Съюз са претърпели физическо и/или полово принуждение. Всяка седмица към 50 дами губят живота си вследствие на домашно принуждение, а 75 % от дамите в професионалната сфера са били подложени на полов тормоз, напомнят от пресцентъра на Европейската работа.

По време на втората си тирада за положението на Европейски Съюз в пленарна зала в сряда ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен съобщи пред членовете на Екологичен потенциал, че до края на годината Комисията ще предложи закон за битка с насилието над дамите, който ще включва предварителна защита, отбрана и дейно наказателно гонене в онлайн и офлайн среда.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Комшу, по какъв начин е синът ти, още ли е в Германия? - Да, още е там! Завършва правния факултет! После ще местят скелето на медицинския... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКоментарите за видеото са от позитивни и занимателни, до критикуващиПромоцията е годна от 15.09 до 31.10.2021 година за всички нови и преподписали клиенти на телекомаНай-голямо повишаване е регистрирано в Кипър, Дания и НидерландияНай-важното за клиентите на 5G е покритието на мрежатаНаправен е филм за положението на оградата, който скоро ще бъде показанХристо Алексиев одобри ръководството на министерството на превоза от Георги ТодоровПандемията ли спря, сполучлива ли беше тяхната имунизационна акция, оправиха ли се с бежанската рецесия, запита Даниел МитовТова е изказване на служебния вътрешен министър Бойко РашковФотосесията на херцозите на Съсекс беше избрана като „ доста насилствена “ и „ PR акция “Компанията прави стъпки към замяната им с нови способи за защитаЗа кого ще гласувате? И въобще дали?Бившият длъжностен министър съобщи поста в Министерство на икономикатаКонтролните дейности са след сигнал от спортното ведомство за подозрения за финансови нередностиБългария се нуждае от устойчива вероятност, означи служебният министър председател Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР