Е-услугата, свързана с търсене на работа, е най-популярна от началото

...
Е-услугата, свързана с търсене на работа, е най-популярна от началото
Коментари Харесай

10 000 заявени е-услуги от началото на 2021 г.


Е-услугата, обвързвана с търсене на работа, е най-популярна от началото на годината
(снимка: CC0 Public Domain)

Близо 10 000 са декларираните е-услуги през Портала на Държавна организация „ Електронно ръководство ” от началото на 2021 година, сочи формалната статистика, огласена през днешния ден от ДАЕУ.

„ Регистрация на търсещи работа лица ” е най-често търсената услуга, като за първите три месеца на годината тя е декларирана 1 625 пъти. Услугата е създадена и оповестена на Портала за електронни административни услуги на ДАЕУ взаимно с Агенцията по заетостта. От оповестяване на изключителното състояние през март 2020 година до момента, услугата е заявявана близо 17 894 пъти.
още по тематиката
Следват услуги на Агенция за обществено подкрепяне „ Освобождаване на лица от винетни такси при прилагане на републиканските пътища ” (1 622) и „ Отпускане на месечна целева помощ при изключително състояние или оповестена изключителна епидемиологична конюнктура ” (1 367).

Към сегашния миг са създадени и оповестени за централизирано заявяване през Портала 439 електронни административни услуги, от които 213 за централна администрация, 170 за общинска, 32 за профилирана териториална и 21 за регионална администрация. За заявяването им са основани над 574 електронни форми на услугите и съпътстващите документи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР