, е участвал в разработването на балистични ракети. Това съобщи

...
, е участвал в разработването на балистични ракети. Това съобщи
Коментари Харесай

Убитият шеф на иранската ядрена програма работел и върху балистични ракети

, е взел участие в създаването на балистични ракети. Това заяви турската държавна Анадолска организация.
Иранският академик е управлявал научноизследователския и иновационен отдел на военното министерство на Ислямската република, а също по този начин е взел участие интензивно в създаването на балистични ракети. Фахризаде е петата жертва на атентат против ирански нуклеарни учени, осъществени от 2010 година насам. Според организацията при всички офанзиви " се наблюдава ролята на Израел ".
 Какво значи за Съединени американски щати и Израел убийството на водача на иранската нуклеарна стратегия? (ВИДЕО) Какво значи за Съединени американски щати и Израел убийството на водача на иранската нуклеарна стратегия? (ВИДЕО)
На 27 ноември следобяд въоръжени мъже нападнаха видния ирански нуклеарен физик Мохсен Фахризаде. По време на конфликта сред неговата работа...
Вчера иранската полуофициална организация Fars заяви за опит за ликвидиране на физик в региона на град Дамовенд край Техеран. По-късно иранското военно министерство удостовери, че Фахризаде е ранен и е умрял в болница.
От своя страна организация ISNA цитира главнокомандващия на иранската войска Сейед Абдол-Рахим Мусави, че забъркани в убийството са Израел и Съединени американски щати.
Според Израел и Запада убитият е оглавявал военната нуклеарна стратегия на Иран, по-конкретно за основаването на нуклеарна бомба до нейното разпускане през 2003 година, като съгласно еврейската страна той е неин " татко ". Западът и Израел упрекват Техеран, че скрито се е опитал да я възвърне.
През 2018 година по време на презентация, която лобира пред администрацията на американския президент Доналд Тръмп да се отдръпна от нуклеарното съглашение сред Техеран и международните сили, израелският министър председател Бенямин Нетаняху особено открои Фахризаде.
 Върховният водач на Иран прикани за наказване на убийците на нуклеарния академик Върховният водач на Иран прикани за наказване на убийците на нуклеарния академик
Върховният водач на Иран Аятоллах Али Хаменей прикани за " наказване " на тези, които стоят зад убийството на най-хубавия ирански нуклеарен у...
Съединени американски щати постановиха наказания против Фахризаде през 2008 година, а предходната година постановиха наказания на организацията, която той оглавява, известна с фарси съкращението SPND. Групата " Шахид Карими " работи по планове, свързани с ракети и експлозиви за иранската Организация за отбранителни нововъведения и проучвания.
Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че организацията управлява нуклеарните проучвания за Иран и е дейна в образованието на нови учени.
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп възнамерява в допълнение да затегне глобите си против Иран, преди новоизбраният президент Джо Байдън да встъпи в служба и да се върне към иранското нуклеарно съглашение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР