е участвал в действия на батальона Азов в Украйна като

...
е участвал в действия на батальона Азов в Украйна като
Коментари Харесай

Минск: Протасевич е служил в батальона „Азов” в Украйна

е взел участие в дейности на батальона „ Азов ” в Украйна като наемен боец, заяви през днешния ден пред Народното събрание ръководителят на Комитета за държавна сигурност (КГБ) Иван Тертел, представен от ТАСС.
Неоспорим факт е, че въпросното лице подхожда изцяло на определението за терорист, наемен боец, участник в кървави събития в състава на печално известния батальон „ Азов ”, обвързван с жестокостите и гибелта на цивилни в Югоизточна Украйна.
„ Това не са единствено наши данни и данни на следствието, само че и обстоятелства, оповестени в медиите дружно с персоналните самопризнания на Протасевич, които са широкодостъпни ”, сподели Тертел, представен от организация БелТА.
По думите му, полученият в Украйна опит Протасевич е „ ползвал интензивно ” по отношение на Беларус.
„ Той е бил уредник и координатор на всеобщи вълнения, изложили на риск живота и здравето на елементарните жители и чиновници на реда. Той е началник на един от интернет-каналите, приет от нашето законодателство за екстремистки ”, сподели още ръководителят на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).
Тертел заяви, че, като споделя и за спонсорите на подривната активност в Беларус, механизма на деяние, специфичните служби, политиците и организациите които стоят зад нея. Той се ангажира да разкрие детайлности по случая в скоро време.
Според Тертел са явни терзанията на кураторите на Протасевич от „ дейното му съдействие със следствието ”.
Разузнаването на Беларус е открило, че за дестабилизирането на ситуацията и подкопаването на страната са изразходвани стотици милиони долари, като сумите са ориентирани към обработването на цели публични групи.
По думите на Тертел, главното внимание на вдъхновителите на митингите би трябвало да бъде ориентирано към „ младежта, служащите в региона на медицината и IT-сектора и предприемачите за втълпяване на антидържавни полезности ”.
 Съветът на НАТО желае незабавно и без значение следствие на самолетния случай в Минск Съветът на НАТО желае незабавно и без значение следствие на самолетния случай в Минск
Северноатлантическият съвет осъди уверено насилственото кацане на самолета на Ryanair в Минск, гласи заявление на НАТО, разпростране...
„ В близко бъдеще се слагат дилемите за въвеждане на ерес във вертикалата на властта и изключително в силовия бранш, търсене на предатели в редиците на държавните чиновници, основаване на условия за еднократен срив на стопанската система и на този декор изкарване на хората на улицата, непрекъснато провокиране на напрежение и поддръжка на протестния капацитет измежду поддръжниците ", - сподели ръководителят на специфичната работа. Според него, „ не всички радикали и куратори възприемат съответно нашите предизвестия ” и те явно имат чувството за безотговорност.
„ Предупреждавам, че това е самозаблуда ”, съобщи Тертел.
Той добави също, че " се вършат опити за разкриване или изкуствено основаване на катализатор, с помощта на който ще бъде взривена обстановката ". Като подобен опит може да се преглежда случаят със самолета на Ryanair на 23 май.
" Налице е очевидна индиферентност от страна на груповия Запад за обективно следствие на събитията към случая, игнориране на очевидните обстоятелства, прикриване и свободно пояснение на значима информация ", сподели Тертел.
„ Лицемерието в този случай надвишава всички вероятни граници и няма да остане без реакция от страна на Беларус “, предизвести той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР