Е, тогава и на нас ще ни помогнат на думи.В

...
Е, тогава и на нас ще ни помогнат на думи.В
Коментари Харесай

Проф. Николай Слатински: Да не губим парламентарно време, да окажем същата военно-техническа подкрепа и на Молдова

Е, тогава и на нас ще ни оказват помощ на думи.

В Книга на Еклесиаста (11.1) написа: - Пущай хляба си по водите, тъй като след доста дни отново ще го намериш.

Нашият народ споделя: - Хвърли положително зад тила си, ще го намериш пред себе си. И ще бъде някой ден, няма да ни се размине - каквото гласувало, такова получило!

Човекът е станал Човек, тъй като първи и единствен от всички животни е трансформирал в своя същностна обществена процедура реципрочния алтруизъм.

При реципрочния алтруизъм ти правиш положително на другия тогава, когато той се нуждае от него, а след време, когато ти се нуждаеш от положително, той ти го прави на теб.
Но реципрочният алтруизъм, въпреки и алтруизъм, с цел да работи, с цел да е ефикасен, включва и противоположното - когато някой ти напряко зло, ти му отговаряш сетне със същото. Защото по какъв начин ще разбере какво ти е предизвикал, в случай че не го изпита и той.

Следователно, индивидът е станал Човек, тъй като е трансформирал в своя фундаментална обществена процедура правилото:
На положителното - с положително, на неприятното - с неприятно.

Моят дядо, стар-татко, чието име носим аз и моят внук, имаше по-лека и по-мека версия на това предписание. Той ни учеше по този начин - На неприятното - с неприятно, на положителното - с две добрини.

Накратко, през вчерашния ден, гласувайки лицемерното, неефикасно, ненужно и в огромна степен позорно решение, нашият парламент изложи България, сподели я като егоистична, мислеща не в понятията на развиването (което е обществено, човешко действие), а в понятията на оцеляването (което е биологическо, животинско действие) страна.

Това, което повикахме през вчерашния ден, на следващия ден ще ни се обади и въздаде със същото.

Може би и да се намерят държави-партньори и съдружници, които макар вчерашното решение, да ни оказват помощ, когато рашистите дойдат да конфигурират Янев за президент, Нинова за ръководител на Народното събрание, а Копейкин за министър председател. Но ще го създадат с омерзение. Защото тъкмо това провокира вчерашното решение - омерзение. Както и бранителите на Политическа партия и на реализма в политиката да го афишират за най-великото, най-хитрото, най-ловкото и най-единствено вероятното решение.

Николай Слатински

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР