е присъединила материалите, получени от Европейската служба за борба с

...
е присъединила материалите, получени от Европейската служба за борба с
Коментари Харесай

Докладът на ОЛАФ е присъединен към дело за търговия с влияние

е включила материалите, получени от Европейската работа за битка с измамите () по случая с търг за закупуване на полицейски джипове, стартирал по време на служебното държавно управление, назначено от президента Румен Радев, към към този момент формирано дело за търговия с въздействие. Това оповестиха от държавното обвиняване, без за показват имена, предава БГНЕС.
На брифинг от спецобвинението нито потвърдиха, нито отхвърлиха, че става дума, който през 2017 година беше длъжностен вътрешен министър.
Доклад, оповестен през вчерашния ден от ОЛАФ, твърди, че са открити съществени нарушавания в търга за закупуване на високопроходими полицейски коли и по тази причина отпуснатите 6 млн. евро безплатна помощ би трябвало да бъдат върнати от Министерство на вътрешните работи, а на прокуратурата е предложено да направи преценка за нуждата от следствие за корист с власт и облагодетелстване на трета страна.
 СРС: Полицейският арест на Пламен Бобоков за търговия с въздействие е нестимулиран и противозаконен СРС: Полицейският арест на Пламен Бобоков за търговия с въздействие е нестимулиран и противозаконен
Немотивирано, незаконосъобразно, в прорез с гаранциите против произвол, дадени от Европейската спогодба за правата на индивида и след пор...
Днес от спецпрокуратурата оповестиха, че са получили отчета още на 6 януари, а материалите от ОЛАФ са присъединени към дело за допустима търговия с въздействие, тъй като по него се проверявали данни за осъществени корупционни и длъжностни закононарушения.
И.д. ръководителят на спецпрокуратурата изрично отхвърли да назове имената на Узунов и Бобоков и беше сбита за аргументите за приобщаването на отчета от ОЛАФ към материалите по досъдебното произвеждане, по което работи спецпрокуратурата.
„ С последните промени в Наказателно-процесуален кодекс, отчетите на ОЛАФ, както сред прочее и ревизионните отчети, да кажем на един орган по приходите в лицето на Национална агенция за приходите, към този момент имат доказателствена тежест и може да бъдат приобщени в материали по досъдебно произвеждане. Те подлежат на разбор, на инспекция, на оценка, наред с останалите доказателства. Когато ние сме подготвени да ви предоставим информация, тъй че да не нарушим правата на никой в България, тъй като в последна сметка прокуратурата реализира и контрол за правда, апелирам ви, не искайте да го вършим “, сподели Маджарова, представена от БНР.
По следствието за търговия с въздействие, разпознато като това против Пламен Узунов и Пламен Бобоков предстоят разпити, назначение на експертизи, оценка и разбор на събраните доказателства и прецизиране на обвиняванията, оповестиха от спецобвинението, откъдето допълниха, че не е изключено да бъдат повдигнати обвинявания и на други лица. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР