е обвинявал евреите за мигрантската вълна от Централна Америка. Федералните

...
е обвинявал евреите за мигрантската вълна от Централна Америка. Федералните
Коментари Харесай

Стрелецът от Питсбърг обвинявал евреите за мигрантската вълна в САЩ

е упреквал евреите за мигрантската вълна от Централна Америка. Федералните прокурори предявиха и обвинявания в ненавист против мъжа от Пенсилвания, който нахлу в синагогата в Питсбърг и откри огън, като умъртви 11 души, оповестява CNN.

Освен убитите има шестима ранени, в това число четирима чиновници на реда. Нападателят е носел автомат и три револвера. Нямало данни той да е прочут на управляващите преди нещастието в синагогата. Според ФБР мъжът е работил самичък.

Нападателят Робърт Бауърс е 46-годишен локален гражданин. В престрелка с полицията беше ранен  и се намира в болница под защита. Малко преди нападението публикувал пост в обществените мрежи с обвиняване към еврейска организация, че „ вкарва “ „ нашественици “ в Съединени американски щати.

„ Не мога да виждам в профил по какъв начин избиват народа ми. Гледайте, влизам! “, написал Бауърс.

Президентът Доналд стореното от него  като „ акт на антисемитизъм “ и прикани за затягане на законите за смъртното наказване:

„Умът ни е безпомощен да разбере жестоката ненавист и извратената несгода, която може да накара едно лице да извърши такова извънредно закононарушение по време на гала. Отровата, наречена антисемитизъм, би трябвало да бъде заклеймявана и пресичана на всички места, където изниква!“

От американското министерство на правораздаването оповестиха, че на нападателя са повдигнати обвинявания по 29 точки от закона и по думите на основния прокуриор Джеф Сешънс той е застрашен от смъртно наказване. ФБР проверява случая като закононарушение, подбудено от ненавист.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР