е на 17 години, стана ясно от съобщение от пресцентъра

...
е на 17 години, стана ясно от съобщение от пресцентъра
Коментари Харесай

Младежът, членуващ в над 100 групи с радикални интереси, се е канел да подпали синегогата във Варна

 е на 17 години, стана ясно от известие от пресцентъра на полицията, изпратено до Varna24.bg .

Младежът е арестуван от криминалисти на регионалната дирекция и сътрудниците им от Трето районно управление (на МВР).  На 23 юни, към 17:25 часа е подаден сигнал за засечено известие през интернет приложение със опасност за палеж на локалната синегога.

В резултат на подхванатите незабавни оперативни дейности проверяващите влезнали в дирите на подателя. По случая е формирано досъдебно произвеждане и събраните доказателства са предадени на прокуратурата, осведомят от полицията.

Както медията ни осведоми, Районна прокуратура – Варна управлява досъдебно произвеждане за закононарушение по член 356а от Наказателен кодекс – подготвяне за осъществяване на палеж на постройка, инвентар, артикули или друго имущество, като в тази ситуация става дума за набожен храм.

На 23 юни 2021 година, по време на осъществен мониторинг със специализирани  софтуерни стратегии, посредством които се реализира непрекъснат надзор на разнообразни мрежи, било засечено известие на консуматор от българското интернет пространство, в което се съдържала информация за подготвян палеж на набожен храм.

Предприети били незабавни дейности по локализиране и намиране източника на това известие, вследствие на които е открит неговият създател – малолетно момче от Варна. От дома му са конфискувани компютърна настройка и мобилен телефон.

Работата по случая продължава под управлението на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Варна. Младият варненец е притеглен към наказателна отговорност за осъщественото от него действие.

При първичните дейности по следствието станало ясно, че момчето членува в над 100 групи с радикални ползи, което обуславя наложителна задълбочена инспекция по тази линия на досъдебното произвеждане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР