Е Кръстовището на Софийския университет отново е под блокада -

...
Е Кръстовището на Софийския университет отново е под блокада -
Коментари Харесай

Студентски протест блокира кръстовището пред Университета

Е Кръстовището на Софийския университет още веднъж е под обсада - този път от протестиращите студенти с претенции за правдивост и оставка на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.

Младите хора започнаха да се събират към 18 ч. на стълбите пред централния вход, с фигурите на Евлоги и Христо Георгиеви. Малко преди 19 ч.  положиха огромен транспарант с надпис ОСТАВКА на булеварда и блокираха кръстовището - в час пик, с което съществено затрудниха придвижването в центъра на столицата.   

В митинга се включиха и преподаватели - от Юридическия, Философския факултет, както и от Пловдивския университет, измежду тях -  проф. Георги Каприев, Антоанета Дочева от Пловдивския университет и други. 

Малко преди 19 ч. студентите блокираха основното кръстовище  в час пик, с което съществено затрудниха придвижването в центъра на София. Чуват се крясъци " Оставка " и " Мутри вън ". Полицейското наличие в региона е засилено. 

Студентите имат намерение по-късно да блокират и „ Орлов мост “, където по-късно по традиция в 113-ия си протестен ден ще пристигне и шествието, организирано от " Отровното трио ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР