е известен юрист, общественик, изпълнителен директор на Центъра за мониторинг

...
е известен юрист, общественик, изпълнителен директор на Центъра за мониторинг
Коментари Харесай

Любомир Авджийски: Когато правителствата си играят на Малката и Голямата правда, обществата са настървени и викат за още*

е прочут правист, държавник, изпълнителен шеф на Центъра за мониторинг на правораздаването.

Скъпи про-ваксъри и анти-ваксъри, дано приемем за миг, че Джокович е най-неморалният състезател и Covid-престъпник на нашето време. Моят главен професионален интерес като правист, е да разясня дейностите на държавни управления и институции, изключително на демократичните. Затова в резюме:
1. Джокович получава авансово условията на шампионат от Големия шлем. Според едни, тези условия са прецизни и не могат да бъдат заобиколени, съгласно други, тези условия са официални и Джокович ги е заобиколил.

2. Австралийските управляващи издават виза на Джокович, само че на границата го задържат и анулират визата му.

3. Първоинстанционният австралийски съд анулира решението на миграционните служби. Когато има процесуални нарушавания, съдът се произнася на процесуално съображение и не може да се произнесе по обстоятелствата на делото - дали Джокович е извършил условията на закона или не. Но съдията го прави устно и обществено дружно с постановяването на решението. Според Ройтерс, съдията споделя: "Професор и несъмнено дипломиран доктор е издал здравното изключение. "; "Заедно с това, здравно изключение и основанията за него са били издадени от самостоятелен експертен съвет на държавното управление на щата Виктория, Австралия. "; "Въпросът, който ме безпокои е - какво повече е можел да направи този човек(Джокович). "



Този обществен коментар на съдията по делото по време на самото съвещание, ще остане единственото умозаключение на справедлива и самостоятелна институция по въпроса - извършил ли е Джокович законовите условия.
4. Според член 133C от Закона за миграцията на Австралия(в коментар по-долу), министърът на външните работи може да анулира наново визата на три разнообразни учредения. Първите две учредения са правни - в случай че Джокович не е извършил закона или го е нарушил. Третото съображение е - "Министърът реши, че е в публичен интерес да анулира визата ". Министърът на външните работи избира последното съображение. Англо-саксонските системи имат мощна Political Question Doctrine, която лимитира съдa при инспекция на въпроси, които са от дискрецията(свободата да реши) на политическата власт. Така, тричленният състав на съда не може да прегледа обстоятелствата всъщност и въпросa дали Джокович е нарушил закона или не. Така министърът анулира визата на Джокович по политически съображения.

По-възрастните помнят, а по-младите са чели, че по времето на Соца имаше Голямата истина и Малката истина. Управляващата класа може да прави "малки " несправедливости против хипотетично дребен брой хора, в името на Голямата правда(Обществения интерес). Допреди няколко години това беше запазена марка на тоталитарните общества.

Обикновено, когато държавните управления си играята на Малката и Голямата истина, обществата са настървени и викат за още.
В умозаключение да напомним какво разграничава тоталитарните от свободните общества:
- Всеки има право на обективен правосъден развой, (включително "най-големите нарушители " на нашето време); никой не е отговорен и не може да бъде осъден, до момента в който съдът не постанови противното; никой не е наказван по политически аргументи и поради концепциите, които изповядва.
Видях, че уважавани медии започнаха да разгласяват всички неточности на Джокович от последните години в опит да задоволят жадната за политически и медиен линч навалица.
Приятно превозване
*този пост не е за имунизациите.
** този пост не е за личността на Джокович.

*Заглавието е на редактора
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР