е избягал като на филм от унгарската полиция. Това заяви

...
е избягал като на филм от унгарската полиция. Това заяви
Коментари Харесай

Кацналият край Търговище самолет избягал като на филм от унгарската полиция

е избягал като " на филм " от унгарската полиция. Това съобщи пред бТВ вътрешният министър Бойко Рашков.

Машината бе открита от полицията на тогавашното летище " Търговище " край село Буховци. Преди това самолетът прелетя без летателен проект и позволения през няколко европейски страни и бе преследван от изтребители. Румънският боен министър дефинира случая като доста чудноват.

Според данните на българското Министерство на вътрешните работи самолетът е изхвърчал от Латвия. Кацнал е за презареждане в Унгария.

" Там полицейските органи са се пробвали да вземат отношение, защото самолетът е заредил, не се е подчинявал на военно-въздушните сили на унгарските управляващи и когато полицейските органи са подходили към самолета с оглед инспекция, като на филм те са се качили и са отпътували в незнайна към оня миг посока ", съобщи Рашков.

У нас също е имало кацане за зареждане край Видин. След това полетът е траял и е приключил край Търговище.

Към момента Министерство на вътрешните работи не споделя какъв брой и кои хора са пътували с него. Рашков твърди, че има " богата " оперативна информация, само че не може да изнася данни, с цел да не попречи на следствието. Няма и публични данни за какво България е крайната точка на полета. Делото в прокуратурата в Търговище е за нелегално завземане на аероплан.

У нас машината е бил изработен опит за гонене от изтребители, разбра се от думите на Рашков. В други страни също са се присъединили военните.

" Аз получих едно позвъняване късно през нощта, че е навлязъл на територията на страната, има едно междинно кацане в област Видин, още веднъж за възникване, след което военно-въздушните сили са влезнали в ролята си. Спомняте си обаче, че тогава беше много неподходящо времето като видимост. Поради което е рисково да бъде преследван подобен аероплан от мощните реактивни военни самолети ", съобщи вътрешният министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР