е и македонец, и българин. Македонец е по регионален

...
 е и македонец, и българин. Македонец е по регионален
Коментари Харесай

Българин или македонец е Гоце Делчев?

" е и македонец, и българин. Македонец е по районен смисъл, а българин по народност. Гоце Делчев се дефинира като българин ", безапелационен бе доцент Наум Кайчев - заместник-съпредседател на Съвместната мултидисциплинарна комисия по историческите и просветителни въпроси с Република Северна Македония.
Именно това е един от въпросите, по които комисията води полемики. Същевременно е и спор, по който се изрекоха политици, както от България, по този начин и от.
 Захариева: България не оспорва идентичността на Северна Македония, а тя да извършва Договора Захариева: България не оспорва идентичността на Северна Македония, а тя да извършва Договора
България през годините постоянно е била един от най-сериозните поддръжници на Северна Македония. Искам да ги прикани в действителност – подп...
Не сме се събирали в българо-македонската комисия от края на ноември 2019 година Тогава те оповестиха, че не може да заседаваме поради техните избори, макар, че комисията не е политическа, изясни доцентът пред BTV.
От 10 месеца в действителност нашата комисия е блокирана и не организира постоянни съвещания. За страдание се следи едно анонсиране в общественото пространство, че всичко е наред и комисията действа и даже виновни представители декларират много погрешни неща в общественото пространство. Вчера вицепремиерът по европейската интеграция на Република Северна Македония – Никола Димитров, в едно просторно изявление за една телевизия, гледана в Скопие, сподели, че видите ли – ето взаимната комисия е прецизирала и античния, и средновековния, и ранноосманския интервал, което не е по този начин. Разговорите по Средновековието не престават и те напълно не са леки “, разяснява Кайчев.
В същото време вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов съобщи в изявление за македонската ТВ24, че България ще блокира първата междуправителствена конференция на Северна Македония с Европейски Съюз, в случай че двустранната историческа комисия не реализира единодушие.
" Заради членовете на Северна Македония не можем да продължим разискването по значимите исторически разногласия ", сподели още доцент Кайчев.
 Заев публично застана отпред на Северна Македония за повторно Заев публично застана отпред на Северна Македония за повторно
Македонският парламент утвърди новото държавно управление на премиера Зоран Заев. То бе подкрепено от 62 депутати, съобщи БГНЕС. Това е втори...
" Президентът на съседката ни и от комисията лъжат народа в Северна Македония по обсъждани въпроси ", разкри специалистът.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР