Е енергийните дружества работят хиляди хора, които трудно могат да

...
Е енергийните дружества работят хиляди хора, които трудно могат да
Коментари Харесай

Какви мерки се взимат в енергийните дружества, за да е сигурно електропроизводството

Е енергийните сдружения работят хиляди хора, които мъчно могат да бъдат сменени, в случай че се наложи да част о тях да бъдат сложени под карантина.

© Цветелина Белутова За разлика от доста други предприятия електрическите централи не могат да спрат активността си поради ковид, защото това може да докара до спирания в електрозахранването и да сътвори още по-голяма рецесия от сегашната. В същото време в АЕЦ " Козлодуй ", Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ", Електроенергийният систематичен оператор и други работят хиляди хора, които най-често употребяват общ транспорт и заплахата от разпространяване на болестта е огромна. Ситуацията се усложнява и от обстоятелството, че в случай че се наложи карантина на чиновниците, те не могат да бъдат сменени елементарно, защото активността е характерна и на пазара няма готови фрагменти.

Точно по тази причина " Капитал " потърси информация от Българския енергиен холдинг (БЕХ) и дъщерните му сдружения за ограниченията, които се вземат сега. Генерално от БЕХ споделят, че на всички места се ползват най-високите стандарти за персонална хигиена, обезпечени са защитни средства като маски и ръкавици и са подхванати дейности за ограничение на скупчванията на хора.

Ситуацията с ковид Четете хронологията на събитията без непотребна страст АЕЦ " Козлодуй "

" В нуклеарната централа се подхващат всички нужни ограничения за да се резервира здравето на работещите и да се обезпечи надеждната употреба на нуклеарните енергоблокове ", обявиха в писмен отговор от сдружението.

Допускането до работните места се прави след надзор на телесната температура. За ограничение на контактите сред работещите са изменени границите на работното време на другите категории личен състав. С цел наличие на по-малко чиновници на площадката е основана и организация за поетапно прилагане на заплатен отпуск, без това да въздейства на индустриалния развой и обезпечаването на сигурността. Също по този начин е прекъснато потреблението на автобусен превоз до АЕЦ " Козлодуй ".

От централата споделят още, че не се позволява скупчване на хора в пространствата и е обезпечена опция за даване на пакетирана храна, минала термична обработка. Ограничено е потреблението и на асансьори.

" По всички канали за връзка чиновниците на атомната централа непрестанно се осведомят за всички подхванати дейности и за въведените ограничавания. Предвид забележителната динамичност, с която се развива обстановката, описът с ограничения в АЕЦ " Козлодуй " непрекъснато се актуализира ", написа още в отговора.

Общинската администрация в Козлодуй вкара вечерен час - от 22 ч. до 6 ч., жителите и гостите на обитаемоте места от общината не могат да напущат парцелите си, надлежно местата, в които са настанени. Изключение са работещите на смени и нуждаещите се от незабавна здравна помощ, се показва в заповед на кмета Маринела Николова.

Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 "

" Набелязани са и се извършват серия от превантивни мероприятия, непрестанно се следи информацията за развиването на обстановката в страната, като при нужда ще се наложат спомагателни ограничения ", споделят от държавната въглищна централа.

На служащите и чиновниците се дават персонални защитни средства. Извършва се непрекъсната стерилизация на рейсовете, с които се извозват работещите. Постоянна стерилизация се реализира и на цялата територия на централата - както на откритите площи, по този начин и на всички затворени пространства. На всички чиновници се организират периодически инструктажи за ограниченията, които би трябвало да се вземат за предварителна защита от разпространяване на болестта. Осигурени са дезинфектанти за ръце на всички санитарни пространства на територията на сдружението.

" Затворени са кафенетата, ситуирани в централата. Забранено е храненето в стола - храна се дава на работещите в кутии за еднократна приложимост. Тя се получава, като се провежда класификация на хората на разстояние най-малко 1.5 метра един от различен ", изясняват от ТЕЦ-а и показват, че за ограничение на контактите сред чиновниците тези, чиито работни отговорности позволяват отсрочване, употребяват отпуск.

Ако чиновник получи признаци на Covid-19 на работното си място, е планувано той да потърси здравна помощ в здравната работа, намираща се в самата Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ".

" Мини Марица-изток "

Още на 17 март най-голямата въгледобивна компания в България спря активността по откривката на рудниците си. Тази мярка ще продължи до 31 март, само че може да бъде удължена. Засега се реализира рандеман единствено от разкритите сектори, като оценките сочат, че се разполага с 85 млн. т. въглища, тъй че проблем с обезпечаването активността на централите няма да има. Голяма част от личния състав, който общо е над 7500, е пуснат в отпуск.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР