е една от малкото автомобилни компании в световен мащаб, която

...
е една от малкото автомобилни компании в световен мащаб, която
Коментари Харесай

Какви са предимствата на хибридите - Ford Kuga ги показва

е една от дребното автомобилни компании в международен мащаб, която съумява да употребява пълноценно електрифицирането на гамата модели, които предлага. Особено, когато става въпрос за кросоувър и SUV моделите на марката. И това е единствено един от акцентите в гамата на компанията, към който би трябвало да прибавим запаметяващия се дизайн и богатото съоръжение, в това число и системите, които оказват помощ на лидера. 

Първо обаче – сегашното принадлежи на хибридите. Отличен образец за това е възроденият модел Puma – с хибридно задвижване и триумфи в международния рали шампионат. При по-големия и влиятелен модел  обаче обстановката е още по-интересна, защото тук се оферират разновидности на задвижване, които имат доста малко конкуренция на пазара. 



При лансирането на третото потомство на  беше ясно, че хибридните версии на модела ще са доста значими за привличането на интереса на оптимално необятен кръг клиенти. Основата е версията с 1,5-литров бензинов мотор с 150 конски сили, следва хибридът с 190 конски сили и Plug-in разновидността с 225 конски сили. Предимствата на хибридите пред стандартното задвижване са от дълго време известни, само че ежедневното им припомняне в трафика постоянно е прелестно – по-добра динамичност и по-нисък разход на гориво. Kuga във вид цялостен хибрид с 190 конски може да се поръча и със задвижване 4х4, като с четири задвижващи колела е и версията с 2-литров дизел с 120 конски сили. 



При цялостния хибрид (FHEV) и plug-in версията (PHEV) 2,5-литровият бензинов мотор, работещ с цикъл на Аткинсън си взаимодейства с електромотор и 48-волтова литиево-йонна батерия, надлежно с потенциал 1,1 киловатчаса и 14,4 киловатчаса. Така към по-добрата динамичност се прибавя и опция за напредване напълно на ток – при PHEV става въпрос за съвсем 50 километра. 



При хибридните версии може да се избира по какъв начин да се употребява мощността от батерията посредством режимите EV Auto, EV Now, EV Later and EV Charge. Когато батерията доближи най-ниското равнище на заряд,  автоматично превключва в режим EV Auto - допълвайки мощността от бензиновия мотор с мощ от електрическия мотор посредством възобновена сила за невисок разход на гориво.

Друга значима стъпка в еволюцията на  – богато серийно съоръжение, повече пространство на борда и повече софтуерни системи за лидера. Моделът предлага най-обширния интериор в класа, кормилото и арматурното табло са издържани в стилистиката на най-високите версии на шлагера Focus. Акцентите в интериора включват системата Ford Sync 3, която е с 12,3-инчов сензорен екран, интегрира се с всички смарт телефони и улеснява връзката и навигацията. Чрез AppLink лидерът може да ръководи приложения, съвместими със системата Sync, а посредством Apple CarPlay и Android Auto да работи непосредствено с телефона си. 



Още един акцент, който звучи познато, само че е извънредно комфортен. Отварянето и затварянето на петата врата е елементарно даже в случай че ръцете ви са заети. Стига ключовете да са в джоба или чантата ви, просто „ ритнете “ в пространството под задната ризница и вратата ще извърши командата, без да докосвате нищо. А за повече пространство на борда задните седалки включват функционалност за плъзгане, с която при нужда можете да предложите в допълнение пространство за краката на пасажерите откъм гърба или да увеличите товарното пространство за спомагателен багаж.

Автомобилните компании поставят съществени старания, с цел да създадат пътуването ни по-сигурно и по-лесно. е отличен образец в това отношение. Накратко, електрониката следи за съвсем всяко деяние на лидера по време на придвижване. Част от оборудването е адаптивен круиз надзор със система за прекъсване и тръгване, която поддържа отдалеченост по отношение на автомобила начело и даже може да спре изцяло транспортното средство, след което да потегли, когато трафикът разрешава това. Също по този начин е налице и помощник за попречване на конфликт с отчитане на пешеходци и велосипедисти, който следи близостта до други транспортни средства, велосипедисти и пешеходци и предизвестява за евентуален конфликт. Още една система, която реагира стремително - помощник за внезапно завъртане на кормилото, предопределен да разпознава внезапните придвижвания на кормилото и спомага за заобикаляне на трудности по пътя. 



Система за поддържане на лентата на придвижване и помощник за следене на сляпата зона регистрират коли в сляпата зона и сигнализират посредством светлинна индикация в съответното външно огледало. Ако се опитате да измененията лентата на придвижване, до момента в който се демонстрира предизвестие, системата ще приложи леко противодействие към кормилото за понижаване на риска от конфликт. Има и скъпи помощници при маневриране – функционалност за предизвестие за напречно придвижване и опция за интензивно прекъсване. Системата употребява датчици за сканиране на пространството вляво и вдясно, когато излизате на заден ход от перпендикулярно място за паркиране и предизвестява лидера при съществуване на движещ се автомобил или друга заплаха.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР