е един от най-добре платените и популярни актьори в Холивуд

...
е един от най-добре платените и популярни актьори в Холивуд
Коментари Харесай

Харисън Форд на 79: Построил дома си сам, с 22 години по-млада съпруга, има мравка на свое име

е един от най-добре платените и известни артисти в Холивуд и през днешния ден, на 13 юли, навършва 79 години.

По този мотив, ето някои малко известни и любопитни елементи от неговите живот и кариера.

Той е роден в Чикаго. По време на забележителната си кариера получава голям брой награди за функциите си.

Харисън печели международна популярност с помощта на ролята на Хан Соло в поредицата и влиза в тази роля в четири продължения за интервал от повече от 42 години. Участва и в паметния филм от 1982 година „ Блейд Рънър “.

Най-емблематична е обаче ролята му на археолога-приключенец Индиана Джоунс, като сега артистът снима петото продължение на едноименния филм.

Участва в голям брой екшън филми, само че също по този начин и сантиментални драми. Той изигра роля в огромния шлагер " Еър Фор едно ", който завоюва 315 милиона $. Малцина знаят, че в началото в него е трябвало да играе Кевин Костнър.

Името на Харисън нормално се загатва във филмите като Харисън Дж. Форд, с цел да не се бърка с неговия адаш, станал прочут с немите филми.

Що се отнася до функциите му, той ги сортира доста деликатно. Например отхвърля да взе участие в шлагерите „ Джурасик парк “ и „ Патриотът “.

Поради уговорката му да се бори за избавяне на околната среда и животните, тип мравка е кръстен „ Форд “ на негово име.

Голямата пристрастеност на артиста е пилотирането на самолети.

Харисън не се интересува от техническите елементи, по този начин да вземем за пример е снимал цялата поредност " Междузвездни войни " без контракт.

Преди да стартира да се занимава с актьорско майсторство, известно време работи като дърводелец и през днешния ден даже споделя, че това е обичаното му занимание. Доколко е умел, демонстрира ранчото му в град Джаксън Хол. Той самичък построи тази къща, там прекарва време със брачната половинка си Калиста Флокхарт („ Али Макбийл “).

Въпреки че има многочислени шлагери, Форд е номиниран за влиятелния „ Оскар “ единствено един път, още през 1986 година за кино лентата " Свидетел ".

Форд е прочут обществено със прецизното си бранене на персоналния живот в загадка и се появява на аления килим единствено когато е неотложно, заради задължения по отношение на нов филм или такива на брачната половинка му Калиста.
 Харисън Форд ранен по време на фотосите на Индиана Джоунс 5 Харисън Форд ранен по време на фотосите на " Индиана Джоунс 5 "
Харисън Форд е наранил рамото си по време на фотосите на " Индиана Джоунс 5 “, оповестява " Дейли Мейл “. 78-годишният холивудски...

Преди сегашната си брачна половинка, той се дами два пъти. С първата си брачна половинка, готвачката Мери Маркуърд, той се развежда след 15 години брак и има синове Уилард (52) и Бен (53). Вторият брак на Харисън е от 1983 до 2004 година с телевизионната сценаристка Мелиса Матисън. Бившите съпрузи имат щерка Джорджия (31) и наследник Малкълм (33).

Настоящата брачна половинка на Форд, Калиста, осинови наследник Лиъм, 19-годишен, когато беше бебе, а по-късно той беше осиновен и от Харисън. Двойката е женена от 2010 година, а връзката стартира през 2002 година, по време на премиите " Златен глобус ". Въпреки че доста зли езици твърдяха, че любовта им няма да продължи дълго, известната двойка към момента потвърждава, че за любовта няма граници.

Харисън Форд съблюдава изтощително прецизен дневен режим по време на фотосите на петия епизод на, който сега се снима във Англия. Харисън се разхожда, кара колело по 40 благи дневно и яде енергийни блокчета, с цел да поддържа формата си за 11-часовите нощни фотоси.

Източник сподели пред вестник „ Sunday Mirror ”: " Това е необикновено. Изглежда, че съблюдава доста прецизна ежедневна рутина. Можете да сверите часовника си съгласно нещата, които прави едновременно всеки ден ”.

„ Той като че ли има вътрешен часовников механизъм, доста регламентиран. Това е пробуждане, обяд, доста дълго каране на колело, по-късно е на снимачната площадка от 18:00 часа. После се прибира в хотела към 5 часа сутринта. Този режим на извършения и работа би бил съществено тестване за човек, който е даже на половината от възрастта на Харисън. Явно фотосите за него са същинско посвещение ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР