е един от младите представители на групата на Европейските Консерватори

...
е един от младите представители на групата на Европейските Консерватори
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Да дърпаме чергата към онова, което е от полза на първо място за България*

е един от младите представители на групата на Европейските Консерватори и Реформисти в България. Коментарът му е във връзка на свиреп пребития македонски българин Християн в Охрид. Македонският външен министър Буяр Османи осъди остро нападението над Християн Пендиков.



" Тази стъклена постройка зад тила ми на ъгъла на Раковска е моя месторабота от 2019-та. И по-точно в нея през 2019-та открих офиса на представителството на Европейските Консерватори и Реформисти. В съседство, два етажа по-долу се обитава представителството на ЕК. Онази институция, която оказа грамаден напън върху страната ни за повдигане на ветото към Скопие, и която сякаш щеше да подсигурява правата на сънародниците ни там.

Днес слязох от офиса си, с цел да се включа в митинга, проведен пред него и ориентиран към същата тази ЕК. Която - да си го кажем в прав текст, ни излъга.

Протест, проведен в символ на съпричастност с младия македонски българин, свиреп пребит в Охрид поради това, че не се срами от произхода си.

За страдание нито един различен сътрудник от която и да било от европейските институции, показани в постройката, не се причисли към нас. Въпреки, че всеки един от тях можеше да е на мястото на Християн от Охрид.

А таман ние, хората с някакъв пряк допир до европейските институции би следвало да сме главен инструмент за отбрана ползите на страната ни на европейско равнище. Точно по този начин работят чиновниците на европейските институции от всички други националности. На хартия се води, че работят за съответната институция, " за общата европейска концепция ", а де факто работят единствено и само за интереса на личната си страна на европейско ниво. Това е общопризнат факт в коридорите на всички европейски институции.

Приказките за " общата идея " в Европейски Съюз са фикция.

Видял съм с очите си, че всеки народ употребява фрагментите си в другите институции за да прокарва личните си, национални ползи.

И съумяват да го вършат. Така, имам вяра, би следвало да разсъждаваме и ние, българите в тези институции, без значение дали сме представители на партии в Екологичен потенциал като мен, бъгларските съдии в Люксембург или българите в администрацията на Европейска комисия.

Тъкмо по тази причина, оттатък протестните дейности, българските представители към ЕКР към този момент взехме и институционални такива.

Изпратени са публични сигнали до Европейската комисия, Европейския парламент и Съдът на Европейския съюз

от евродепутата Ангел Джамбазки, в това число с гледище процесите по започване на договаряния за участие сред Северна Македония и Европейския съюз да бъдат прекъснати.

Каквото и да се случва, за мен ще продължава да бъде изцяло неразбираемо за какво от всички европейски нации таман ние минимум, най-рядко и най-вяло отстояваме интереса си на европейско ниво. Нашите сънародници по тези институции сякаш се " асимилират " най-бързо, губят всякаква предходна еднаквост и даже преднамерено се пробват да се абстрахират от произхода си, за да избият някакъв комплекс за непълноценност. Да " се впишат ", да ги одобряват " за европейци ".

Никой от другите не прави това. Най-отявлено европейските нации като холандците и германците, да вземем за пример, най-нахално и намерено употребяват всеки вероятен лост и чиновник, с цел да защитят личния си държавен интерес. Крайно време е да се еманципираме от мисленето на " мрачен, балкански индивид " някъде в периферията и да стартираме да вършим същото като тях - ловко, макиавелистки и " по европейски " - с техните принадлежности и техните практики, да " дърпаме чергата " към това, което е от изгода преди всичко за България.

*Заглавието е на редактора
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР