е един от младите представители на групата на Европейските Консерватори

...
е един от младите представители на групата на Европейските Консерватори
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Магистрала ще има - една малка победа на разума!

е един от младите представители на групата на Европейските Консерватори и Реформисти в България.



Да стартираме седмицата с една извънредно положителна и значима вест: 
Спирането на градежа на Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле от предходния министър на околната среда бе анулирано. Магистрала ще има. 

Участъкът през Кресненското дефиле е най-смъртоносният в цялата страна и е коствал живота на стотици хора.

През годините обаче построяването на автомагистрала през него бе неведнъж спирано посредством непрестанно прибавяне на нови и нови условия от " Зелените ", които целяха по всякакъв начин да саботират плана. Усилията им изглеждаха, че са се увенчали с цялостен триумф след сформирането на кабинета на " Промяната ", когато бе изработен министър на околната среда. В последния си ден като министър, тъкмо в 17.00 часа - последния си час като подобен, Сандов де факто ликвидира автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле. 
Според някои специалисти по тематиката " Зелените " го вършиха в интерес на избрани швейцарски компании за създаване на тунели, заради което непрекъснато упорстваха автомагистралата да минава през самата планина, което щеше да оскъпи и забави плана неведнъж. Според други теории пък си беше подбудено от най-обикновени политически дивиденти и активизъм, а не намерено лобиране в интерес на компании. 
Аз нямам визия за какво " Зелените " го вършиха, само че обстоятелствата са, че

този дълготраен бойкот на построяването на автомагистрала през Кресненското дефиле от тяхна страна добави десетки, в случай че не и стотици ненужни жертви.

Всички тези жертви би трябвало да тежат на съвестта на въпросната политическа групировка и хора като Сандов и Белев, без значение дали саботираха поради лобизъм, политика или активизъм. 
В последна сметка националният съвет по биологично многообразие одобри разновидността на маршрута, който беше подготвен още в края на 2019 година Магистрала, въпреки всичко, ще има, въпреки и след години закъснение.
Една дребна победа на разсъдъка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР