Е, добре, пак не изпълнихме обещанието си за разумно излагане

...
Е, добре, пак не изпълнихме обещанието си за разумно излагане
Коментари Харесай

Как да облекчим слънчевото изгаряне

Е, добре, отново не изпълнихме обещанието си за рационално излагане на слънцето и още веднъж си устроихме едно обилно пържене, от което в този момент ще си поносим следствията. Зачервяване, сърбеж, болежка, белене. А искахме просто малко загар...

Ако крайният резултат от слънчевите бани е надалеч от търсения, то значи е време за незабавни дейности. Достатъчно щета сме нанесли на кожата си , тъй че й изискуем най-малко да се опитаме да изправим стореното. Ако не за друго, с цел да можем да се наспим една вечер както си би трябвало.

 Как слънцезащитният крем защищава кожата
Как слънцезащитният крем защищава кожата

Ефирна бронежилетка

Кисело мляко

Все отново сме българи, нали?! А чужденците занапред се открехват, че наричаният от тях млечен артикул йогурт оказва помощ при слънчеви изгаряния. Е, ние добре си знаем - който доста е седял на слънце, вечерта с кофичката кисело мляко.

Е да, то става и за таратор, само че облекчението, когато го нанесем върху кожата, ще е по-голямо.

Прясно мляко

Нанася се с забрадка върху кожата и основава филм, който успокоява раздразненията. Важно е млякото да е хладно, само че не и студено.

 Снимка 351008

Алое вера

Едно от тези мултифункционални растения. Няма по какъв начин да отречем, че желето от вътрешността на листата му работи напълно позитивно на кожата. Действа удобно и след събиране на загар без мярка.

Нанасяйки гел от алое върху тялото, не просто успокояваме раздразнението, само че и хидратираме в дълбочина, което е доста значимо при изгаряне, с цел да не се обелим. На пазара има разнообразни артикули с алое, само че е най-добре да го използваме в чист тип или комбинирано с краставица .

Лавандула

Етеричното масло от това растение също е доста ефикасно при слънчево изгаряне. То успокоява кожата и предотвратява беленето . Можем да си приготвим и спрей , който е по-лесен за нанасяне върху тялото, като прибавим и дестилирана вода.

Чай

Торбичките от използвания чай можем да използваме за облекчение на болката, сърбежите и зачервяванията по дребни сектори от кожата. А отварата от няколко пакетчета черен чай, който е богат на танин , можем да нанесем върху цялото тяло благодарение на забрадка.

 Снимка 231390

Пантенол

Спреят с пантенол е доста подобаващ за кожни изгаряния, както и за други повърхностни пострадвания. Успокоява зачервената и сърбяща кожа и хидратира в дълбочина.

Пяна за бръснене

Но с ментол. Можем умерено да я нанесем да целия тил да вземем за пример и да оставим да подейства половин - един час, след което изплакваме, написа Pinterest.

 Дрехите, които ни защищават от слънцето
Дрехите, които ни защищават от слънцето

И то по-добре от лосионите

Хидратация

Не единствено външна, само че и вътрешна. Когато сме прекалили със слънцето, би трябвало да си набираме повече вода дневно, с цел да помогнем на кожата да се регенерира.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР