е дал мандат на лидера на партията да преговаря с

...
е дал мандат на лидера на партията да преговаря с
Коментари Харесай

Нинова получи разрешение да преговаря с всички в парламента за редовен кабинет


е дал мандат на водача на партията да договаря с всички останали политически обединения в Народното събрание за постоянно държавно управление с третия мандат. Това заяви самата Нинова след пленума.

След като взе третия мандат от президента Румен Радев на 16 януари, тя разгласи, че на партиите в Народното събрание.

удостовери през днешния ден, че ще изиска лидерска среща. Тепърва ще се изпращат предложения към политическите обединения и ще се взема решение дали срещата ще една или диалозите ще са двустранни.

Пред водачите на другите партии ще бъдат сложени пет основни въпроса. Първият е дали фактически има воля за сформиране на постоянен кабинет или по-скоро задачата е прекачване на отговорността за нови предварителни избори. Следващите въпроси са: какви задания ще бъдат предоставени на това държавно управление, за какъв период, кабинетът ще бъде политически, експертен или разбъркан и формат на взимане на политическите решения.

Нинова още веднъж съобщи, че няма претендент за министър председател, решението ще бъде взето дружно с другите партии.

Няма да бавим процеса, даде обещание водачът на. В Конституцията не е записан период, в който партията, получила третия мандат, би трябвало да предложи претендент за министър председател, а след това и състав на кабинета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР