ДЗИ въвежда изцяло дигитализиран процес за обработката на щети по

...
ДЗИ въвежда изцяло дигитализиран процес за обработката на щети по
Коментари Харесай

ДЗИ въвежда изцяло дигитализирана обработка на щети по имуществени застраховки

ДЗИ вкарва напълно цифровизиран развой за обработката на вреди по имуществени застраховки „ Комфорт за дома “ и „ Комфорт за бизнеса “, допускащ доста усъвършенстване на времето за приемане на обезщетение, както и унищожаване на неудобствата с подаване на документи на хартия и посещаване на офис. С лансирането на неповторимата услуга ДЗИ затвърждава лидерската си позиция на пазара, с 31% от имуществените застраховки. Сред главните преимущества е ясното оповестяване на изискванията на застраховките и правилното погашение на предявяваните вреди.

„ Бърза писта “ е напълно цифровизиран развой по обработка на имуществени вреди, който се ръководи през онлайн система без потребност от събаряне на приложения и при който не е належащо навестяване на офис и осъществяване на оглед на място. Дигиталната процедура разрешава на клиентите да получат заплащане до 48 часа след удостоверение на заявеното събитие и откритите увреждания.

За да се възползва от новаторския развой за погашение на вреди, клиентът би трябвало да подаде съобщение за вреда онлайн на https://e.dzi.bg/shteti или през контактния център на ДЗИ на телефон 0700 16 166. След като с него се свърже чиновник на компанията и удостовери, че вредата попада в критериите за услугата „ Бърза писта “ клиентът ще получи линк, посредством SMS или е-mail, на който да качи фотоси и банкова сметка, по която да бъде осъществено заплащането.

Обхватът на услугата включва опасности като злоумишлени дейности на трети лица, вандализъм и строшаване на стъкла, естествени бедствия и повреди от стихия, градушка, пороен дъжд, наводняване, приключване на вода и други. От процеса „ Бърза писта “ могат да се възползват, както физически, по този начин и юридически лица, за вреди до 1000 лева Клиентите следва да са с добра история на щетимост – да не за заявявали рекламация и да не са получавали обезщетение за вреди от същия риск в миналата година по предишна застрахователна лавица при застрахователя.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР