Дюздже. Лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу

...
Дюздже. Лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу
Коментари Харесай

ДХА: Привърженици на Ердоган протестират срещу „Похода за справедливост” с оборска тор

Дюздже. Лидерът на главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу даде старт на 14-я ден от „ Похода за правдивост ”, предизвести участниците, че може да бъдат предизвикани и ги прикани да не прибягват до принуждение, съобщи осведомителната организация Догу хабер ажансъ (ДХА).
Преди това нощес пред лагера на протестиращите в региона на Дюздже, локален гражданин изсипа с камион оборска тор, а други двама снимаха това деяние. Видеоматериалът е качен в обществените медии под заглавие „ При нас е срамотия да не почерпим нашите посетители ”.
Полицията неотложно реагира и задържа лидера на камиона С.А и неговите двама „ помощници ” – И.Ч. и С.А.С. Те ще бъдат предадени на правосъдните управляващи по обвиняване за „ съзнателно замърсяване на природата ”. Освен това на лидера на камиона е наложена санкция в размер на 3 000 турски лири (около 1 500 лева) за нарушаване на Закона за съблюдаване на публичния ред.
От своя страна зам.-председателят на парламентарната група на НРП Йозгюр Йозел разкри, че въпросният камион е на фирма-изпълнител на общината в Дюздже. По думите му, това също е притеснително, а опозицията ще продължи да следи развиването на случая, показва още ДХА.

Превод и редакция: Георги Димов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР