Дяволско търпение се изискваше, докато първит български криминален сериал пристигне

...
Дяволско търпение се изискваше, докато първит български криминален сериал пристигне
Коментари Харесай

„Дяволското гърло”: когато чакането си е струвало, а сега няма да се спи

Дяволско самообладание се изискваше, до момента в който първит български престъпен сериал дойде по дребните екрани. Година и половина очакване след края на фотосите най-сетне остават броени дни до началото на „ Дяволското гърло “ и към този момент можем да се похвалим, че си е коствало.

По-емоционален от всеки припрян фен обаче е екипът, който е живял с историята в продължение на три месеца интензивна работа и показа най-интересното от процеса след прожекция на първи епизод.

 NOVA NOVA

Всеки, който следи и обича работата на Теодора Духовникова и Владимир Карамазов знае какъв брой са способни и помни присъединяване им на екран като тандем в сериала „ Дървото на живота “. Edna от аргументите да чакаме „ Дяволското гърло “ са точно те двамата. Макар още в първия епизод да нямат доста подиуми дружно, поотделно са също толкоз ярки, колкото и дружно. Химията сред двамата още веднъж е налице, а напрежението сред героите им занапред ще пораства.

Той е Филип Чанов, служител на реда от Смолян , който се сблъсква с мистериозно ликвидиране в планината. Пътищата на закононарушението се преплитат със случай, по който работи Мия Язова от ДАНС . Амбициозната героиня включва в деяние най-хубавите си оръжия, с цел да се включи в следствието, което дава обещание да не остави никого от героите същия.

 Дяволското гърло NOVA

Това удостоверяват и самите артисти по време на конференцията – Владо Карамазов дефинира тази роля като най-сложната в цялата си кариера. Теодора Духовникова не крие компликациите по време на фотоси и сълзите в палатката, когато не е била сигурна дали ще се оправи. Но с цел да разберем какво е било предизвикването за нея ще би трябвало по нейни думи да изчакаме до 9-ти епизод.

Напрежението пораства още в първите подиуми, когато историята се развива редом в града и планината. За мрачната атмосфера се грижи освен тежкото закононарушение и някои тягостни местоположения, само че и монтажът, в който на моменти се редуват бързи изразителни фрагменти . На тях контрастират ярките цветове от екрана и величествената природа на Родопите , която екипът загатва като обособен воин със своя лична магия. Освен че се впуска в нов за българската телевизия род, преди две години „ Дяволското гърло “ е бил първият сериал у нас, сниман отвън София.

 Дяволското гърло NOVA

Музиката може да не е българска (използвана е ария на LP), а чувството е все едно гледаш международна продукция, само че сериалът преглежда колкото национални, толкоз и универсални проблеми . Освен бежанската тематика и съжителството на разнообразни религии и етноси, в престъпната драма ще забележим също другарство, изменничество и обич.

В поддържащите функции вземат участие като част от смолянския екип по следствие Валери Йорданов, Стоян Радев, Лидия Инджова, Димитър Маринов, Стефан Денолюбов и Христо Петков , а Васил Банов е в строгия облик на локалния прокурор.

 Дяволското гърло NOVA

Мащабната продукция е снимана от режисьорите Павел Веснаков и Митко Димитров , които дружно с операторите Борис Славков и Мартин Балкански разполагат с късия период от 4 дни за епизод, и то напълно на външен терен. А като прибавим кашони изпушени цигари и десетина свалени килограми от креативния продуцент и сценарист Иван Спасов , може да си представим за какъв вид работа става въпрос.

Ако имате запаси към наличието поради излъчването от 22:00 ч., няма да имате чак такива мотиви за терзание. От осъщественото ликвидиране може и да ви побият тръпки, само че монтажистите, отпред с Виктория Радославова се е погрижил да отреже по-нелицеприятните фрагменти, с цел да не се постанова да отместваме взор встрани .

 Дяволското гърло NOVA

При липса на различен български сериал в този род у нас няма по какъв начин да не предстоят съпоставения с непознати продукции. Независимо дали „ Дяволското гърло “ ще ви подсети за „ Туийн Пийкс “ или „ Истински детектив “, и по какъв начин ще се показа до дъно, несъмнено е, че проправя нови пътища, по които у нас си коства да да вървим.

„ Дяволското гърло “ стартира 28 февруари и ще се излъчва в продължение на всеки четвъртък от 22.00ч. по NOVA.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР