Дясното правителство на Швеция заяви, че ще затрудни получаването на

...
Дясното правителство на Швеция заяви, че ще затрудни получаването на
Коментари Харесай

Швеция ограничава социалните помощи за неевропейски имигранти

Дясното държавно управление на Швеция съобщи, че ще затрудни приемането на обществени помощи от неевропейски имигранти, като желае да разубеди мигрантите да идват и да интегрира по-добре тези, които идват.


Правителството на малцинството на министър-председателя Улф Кристерсон пристигна на власт преди една година, като за първи път получи поддръжката на крайнодясната партия " Шведски демократи " (ШД). То даде обещание да се бори с имиграцията и престъпността.

От 90-те години на предишния век насам Швеция е приела огромен брой имигранти, най-вече от разкъсвани от спорове места като някогашна Югославия, Сирия, Афганистан, Сомалия, Иран и Ирак.

Тя обаче се бори за тяхната интеграция.

" От 2012 година насам в Швеция са имигрирали повече от 770 000 души от страни отвън Европейския съюз и Европейското икономическо пространство (ЕИП) ", пишат водачите на тройната коалиция и на крайнодясната ШД в мнение във вестник " Dagens Nyheter ".

" Заедно с интеграционната политика, която не слага съвсем никакви условия (към имигрантите) и не подтиква консолидираното им в обществото, обширната имиграция сътвори разграничена Швеция ", настояват те.

В публикацията се показват " сегрегация, обществено изключване, безработица, слаби резултати в учебно заведение и липса на общи шведски полезности ".

Те настояват, че скандинавската страна с население от 10,3 млн. души, известна с великодушната си обществена страна от люлката до гроба, има " обилни проблеми " с родените в чужбина хора, които са безработни и живеят на помощи.

Материалът не илюстрира изказванията си с публични данни, нито дава информация за броя на шведските жители, които живеят на помощи.

Правителството възнамерява да вкара промени, които ще изискват от неевропейските имигранти да научат шведски език и да си намерят работа на пазара на висококвалифицирани работни места в страната.

Имигрантите от страните от Европейски Съюз и ЕИП са обхванати от общоевропейските правила за свободно придвижване. Новите ограничения са ориентирани към имигрантите от други елементи на света.

Правителството също по този начин възнамерява да вкара таван на помощите за имигрантите от неевропейски страни, тъй че те да не могат да получават голям брой помощи - да вземем за пример за деца, жилище, безработица, болнични и наставнически отпуск.

И най-после, държавното управление съобщи, че имигрантите ще би трябвало да изчакат един към момента неустановен интервал, преди да получат право на помощи.

Групите на бежанците и политическата съпротива към момента не са реагирали на мнението.

Но InfoMigrants, партньорство сред три огромни европейски медийни организации, съобщи през февруари: " Втвърдяването на позицията на Швеция във връзка с мигрантите е резултат от въздействието на ШД върху политиката на държавното управление ".

В държавното мнение от петък се споделя, че молбите за леговище в Швеция са намалели с 26% спрямо предходната година, спрямо 30% нарастване в останалата част на Европа.

Много неевропейски имигранти в последна сметка живеят в необлагодетелствани квартали отвън огромните градове, където безработицата и престъпността са високи и където шведският език се приказва едва. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР