Дясната партия на унгарския премиер Виктор Орбан ФИДЕС заяви, че

...
Дясната партия на унгарския премиер Виктор Орбан ФИДЕС заяви, че
Коментари Харесай

Партията на Орбан иска да остане в ЕНП

Дясната партия на унгарския министър председател Виктор Орбан ФИДЕС съобщи, че желае да остане в редиците на консервативната Европейска национална партия (ЕНП). С това тя прави противоположен завой след евроизборите предишния месец, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Смятам, че по този начин е най-добре за нас. За ЕНП също е най-добре да ни задържи ", съобщи министърът в кабинета на премиера Гергей Гуляш.

ЕНП замрази участието на ФИДЕС за неопределен срок поради отрицателна акция в Унгария преди евроизборите против ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Миналия месец Орбан сподели, че ФИДЕС ще напусне ЕНП по лично предпочитание, в случай че ЕНП реши да сформира центристки блок със социалдемократите, Зелените и либералите в Европейския парламент.

По думите му тогава, ФИДЕС трябваше да влезе в съюз с крайната десница в Европейския парламент. „ Има въпроси, по които можем да сътрудничим със социалдемократите, Зелените и либералите”, добави Гуляш.

Въпреки това ФИДЕС продължава да е срещу номинацията от ЕНП на немския закостенял народен представител Манфред Вебер за ръководител на Европейската комисия.

Вебер, който беше ръководител на ЕНП в последния Екологичен потенциал, влезе в конфликт с ФИДЕС и поддържа замразяването на участието на партията през март.

Според Гуляш ЕНП би трябвало да номинира различен водач от консервативния лагер за предстоящ началник на Европейска комисия - един от най-висшите постове в Европейски Съюз.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР