Дясната опозиционна партия Нова демокрация спечели изборите за кмет на

...
Дясната опозиционна партия Нова демокрация спечели изборите за кмет на
Коментари Харесай

Дясната опозиционна Нова демокрация спечели убедително местните избори в Гърция

Дясната опозиционна партия Нова народна власт завоюва изборите за кмет на Атина, Солун и редица други градове, както и районните избори в 12 от 13-те области в Гърция, предадоха международните организации.

Така се затвърди наклонността от първия тур на локалните избори и на изборите за Европейски парламент преди една седмица, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

В Атина за кмет е определен с над 65 на 100 от гласовете Костас Бакоянис, наследник на някогашната кметица от консервативната Нова народна власт Дора Бакоянис - първата жена, определена за кмет на Атина през 2003 година Костас Бакоянис е племенник на водача на Нова народна власт Кириакос Мицотакис и внук на някогашния министър председател от десницата Константинос Мицотакис. Негов противник бе претендент, подсилен от ръководещата лява партия Сириза.

В региона Атика, където са близо 30 % от записаните гласоподаватели в Гърция, губернаторът Рена Дуру от Сириза бе надвит от консерватора Гиоргос Патулис, спечелил 66 на 100 от гласовете.

Избирателната интензивност бе много по-ниска от предходната неделя - на районните избори тя спадна от 58 на 41 %, а на общинските - от 59 на 44 %, показва АП.

След успеха в локалните избори Нова народна власт се обрисува с най-големи шансове за продобиване на предварителните парламентарни избори на 7 юли, прибавя АП.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР