Дясната либерална партия на сегашния нидерландски премиер Марк Рюте обяви

...
Дясната либерална партия на сегашния нидерландски премиер Марк Рюте обяви
Коментари Харесай

Рюте обяви, че партията му е готова да управлява заедно с крайнодесните

Дясната демократична партия на настоящия нидерландски министър председател Марк Рюте разгласи през днешния ден, че е подготвена да ръководи дружно с крайната десница на Герт Вилдерс след предварителните парламентарни избори на 22 ноември, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Отговаряйки на журналистически въпрос, министър председателят в оставка удостовери изказванията на новия водач на личната си Народна партия за независимост и народна власт (НПСД), който по-рано сподели пред нидерландската новинарска организация AНП, че няма да изключи присъединяване си в коалиция с Партията на свободата (ПС) на Вилдерс.

" Да. Напълно съм склонен ", сподели сбито Рюте, който ще напусне политиката след тези избори след 13 години като началник на държавното управление.

Това е „ добра вест “, реагира Вилдерс в обществената мрежа „ Екс " (бивш „ Туитър " ).

Новата лидерка на НПСД, Дилан Йешилгьоз, министърка на правораздаването в оставка, беше назначена в понеделник като началник на партията и на листата ѝ за изборите.

Самата Йешилгьоз, пристигнала в Нидерландия като дете на бежанци, е виновна за провеждането на все по-строгата политика на НПСД във връзка с имиграционните въпроси.

В началото на юли Рюте изненада нидерландците, като разгласи, че ще напусне политиката след 13 години отпред на страната след идващите избори.

Тези избори бяха свикани след разпадането на четиристранната коалиция на Рюте няколко дни по-рано заради „ непреодолими " разлики.

Премиерът либерал сътвори проблеми измежду сътрудниците си отдясно и в центъра, като настоя да подхващат противоречиви ограничения, свързани с приемането на търсещите леговище.

Марк Рюте стана министър-председател за първи път през 2010 година, сформирайки съдружно държавно управление с помощта на поддръжката в Народното събрание на водача на крайнодясната Партия на свободата на Герт Вилдерс, напомня Агенция Франс Прес.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР