Дядото на певеца Ламбе Алабамовски, който запали българския културен клуб

...
Дядото на певеца Ламбе Алабамовски, който запали българския културен клуб
Коментари Харесай

Българи убили дядото на Ламбе, който запали културния клуб в Битоля

Дядото на артиста Ламбе Алабамовски, който възпламени българския културен клуб " Иван Михайлов " в Битоля, бил погубен от българи. Това съобщи неговият юрист Драган Георгиев пред македонската телевизия Алфа, съобщи 24 часа.

На 4 юни 34-годишният Алабамовски заля със запалителна течност вратата на клуба и го възпламени. Дни по-късно бе задържан и остава за 8 дни зад решетките, тъй като съгласно македонския съд, има заплаха да избяга, тъй като има и американско поданство.

Адвокатът на Ламбе не оправдавал постъпката на клиента си. Иска обаче да се вземе поради цялата обстановка в Македония поради договарянията и блокирането от страна на България, както и " фактът, че член на неговото семейство бил погубен тъкмо от българи ", сподели юристът.

" Неговият дядо е убит от българите, а той се връща в Македония и се открива културен клуб на един от най-големите злосторници за македонския народ, който допреди да почине в Рим не го признава македонския народ. Не го извинявам, нито той самият се оправдава за това, което е направил, само че това е било негов знак на митинг ", добавя юристът.

Смята, че не е имало потребност от арест за Ламбе, тъй като той е признал виновността си, имал проекти да се върне на музикалната сцена в Македония и не е желал да бяга.

Защитникът се съмнява в мълчешком политическо задкулисие при установяване на мярката за неотклонение, поради разногласието с България.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР