Дядото на певеца Ламбе Алабамовски, който запали българския културен клуб

...
Дядото на певеца Ламбе Алабамовски, който запали българския културен клуб
Коментари Харесай

МЪСТ: Българи убили дядото на Ламбе, който запали културния клуб в Битоля

Дядото на артиста Ламбе Алабамовски, който възпламени българския културен клуб " Иван Михайлов " в Битоля, бил погубен от българи. Това съобщи неговият юрист Драган Георгиев пред македонската телевизия Алфа.

На 4 юни 34-годишният Алабамовски заля със запалителна течност вратата на клуба и го възпламени. Дни по-късно бе задържан и остава за 8 дни зад решетките, тъй като съгласно македонския съд, има заплаха да избяга, тъй като има и американско поданство.

Адвокатът на Ламбе не оправдавал постъпката на клиента си. Иска обаче да се вземе поради цялата обстановка в Македония поради договарянията и блокирането от страна на България, както и " фактът, че член на неговото семейство бил погубен тъкмо от българи ", сподели юристът.

" Неговият дядо е убит от българите, а той се връща в Македония и се открива културен клуб на един от най-големите злосторници за македонския народ, който допреди да почине в Рим не го признава македонският народ. Не го извинявам, нито той самият се оправдава за това, което е направил, само че това е било негов знак на митинг ", добавя юристът.

Смята, че не е имало потребност от арест за Ламбе, тъй като той е признал виновността си, имал проекти да се върне на музикалната сцена в Македония и не е желал да бяга.

Защитникът се съмнява в мълчешком политическо задкулисие при установяване на мярката за неотклонение, поради разногласието с България.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР