Дядото на емирския шейх, който е кандидат-купувач на Нюкасъл, е

...
Дядото на емирския шейх, който е кандидат-купувач на Нюкасъл, е
Коментари Харесай

Семейна вражда с убийства се пренася във Висшата лига

Дядото на емирския шейх, който е кандидат-купувач на Нюкасъл, е брат на дядото на притежателя на Манчестър Сити – шейх Мансур - и го е умъртвил във вътрешна борба за власт през 1926 година.

Този миг от историята единствено демонстрира какъв брой комплицирани са връзките в другите подразделения на огромната фамилия в ОАЕ. И преди, и сега… Има огромна възможност обаче тя да се придвижи и във Висшата лига.

61-годишният шейх Халед е втори братовчед на шейх Мансур. Шейх Халед е индивидът, който желае да се снабди с акциите на Нюкасъл. А шейх Мансур е притежател на британския първенец - Манчестър Сити.

Дядото на Халед – Сакр бин Зайед Ал Нахаян - става държател на Абу Даби през 1926 година, откакто убива своя полубрат шейх Султан бин Зайед Ал Нахаян (дядото на шейх Мансур) в фамилен прелом.

В тези години, в борбата за власт, самият Султан бин Зайед Ал Нахаян е станал държател на Абу Даби, откакто убива различен брат, Хамдан, през 1922 година.

В Англия гръмнаха: Шейх купи Нюкасъл!

По-късно самият Сакр бин Зайед Ал Нахаян (дядото на Халед – кандидат-купувач на Нюкасъл) също е погубен от противници в борбата за трона.

Всичко това има огромно значение за политиката и стопанската система на ОАЕ в наши дни, защото фамилията на шейх Халед се озовава в Дубай, където е основано. Семейството обаче е отчуждено от фамилията на най-богатия и мощен клон във семейството, който е в Абу Даби.

Документите за Нюкасъл са подписани, чака се утвърждение от Висшата лига

Шейх Мансур е основна фигура в по-мощната част от семейството, ръководеща ОАЕ и има достъп до „ фамилните пари” от над 100 милиарда паунда. Шейх Халед няма подобен.

Все още няма публично удостоверение за закупуването на Нюкасъл от страна на шейх Халед. Собственикът на „ свраките” на няколко пъти се опита да се раздели с акциите си, само че без триумф. Сумата, която се загатва в медиите, е 350 милиона паунда.

Шейхът с интерес към Нюкасъл проговори: Водят се договаряния

61-годишният шейх Халед е президент на Федерацията по ветроходство и гребане в ОАЕ, само че постоянно е имал интерес към футбола и в частност Висшата лига. Той също е създател на "Бин Зайед Груп " – водеща група от компании с интерес към локалните и интернационалните пазари. Ключовите за компанията действия обгръщат четири сфери – строителство и енергетика, търговия и индустрия, недвижими парцели и технологии и финансови услуги.

Шейх Халед има още девет братя и сестри, а самият той има осем деца. Той получава образованието си в Съединени американски щати и е ръководител на борда на шефовете в университет в Ню Йорк.

Кандидатът за Нюкасъл взе участие в редица благотворителни организации.

Това не е първият клуб от Висшата лига, който шейх Халед желае да закупи. Преди това той е проявявал интерес към Ливърпул.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР