Дядото на братя Халваджиян се оказа един от първите футболни

...
Дядото на братя Халваджиян се оказа един от първите футболни
Коментари Харесай

Дядото на Халваджиян спасява Левски

Дядото на братя Халваджиян се оказа един от първите футболни спонсори в историята на родния футбол. Преди години той пренаписва историята на един спортните отбори у нас, като го подвига на крайници и го избавя от сигурен банкрут.

Магърдич — старши имал фабрика за сладки и халва в Плевен. Фабриката носи името „ Свобода” и една от най-печелившите по това време.

Той и брачната половинка му се заселват в България, откакто стартира геноцида в Армения. Бизнесменът и брачната половинка му попадат в Плевен, където локалните им оказват помощ да си построят къща безусловно от нищото, написа „ България днес”.

Минават години и арменецът намира метод да се отблагодари на града, който става негов втори дом. Местният тим по футбол „ Левски” съвсем е банкрутирал и никой не се нагърбва с тежката задача да ги устоявам.

Магърдич — старши обаче взима нещата в свои ръце. Налива купища пари в тима, купува им екипи и даже става президент на отбора. Когато има свободно време даже рита с играчите.

И въпреки да не свети с гений, компенсира с възторг и непримиримост.

Любовта му към футбола се предава в фамилията генерации наред. Маги и Джуди не пропущат мач на обичания си „ Милан” и са измежду най-запалените почитатели. Синът на Маги — Бебо Халваджиян пък постоянно се събира с другари, с цел да ритат дружно.

Той даже си има отбор, в който вземат участие всевъзможни звезди — артисти, музиканти и други.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР