Дядо Васил излезе от дом "Хармония" и повече не се

...
Дядо Васил излезе от дом "Хармония" и повече не се
Коментари Харесай

Намериха мъртъв дядо Васил, който изчезна от дом „Хармония“

Дядо Васил излезе от дом "Хармония " и повече не се прибра Къде е дядо Васил? Нито една камера не го е засякла Дрон ще търси изчезналия дядо Васил Ни новина, ни кост от изчезналия дядо Васил към този момент пети ден

Дядо Васил, който изчезна от дом „ Хармония “ на 14 април, е открит мъртъв в канавка край Околовръстното шосе на Пловдив през днешния ден по обед. Трупът му е откритг покрай бензиностанцията в посока София след разклона за Първенец. Не е ясно по какъв начин 84-годишният мъж, който страда от тежка деменция, е минал дистанцията от над 3 километра сред дома и съдбовното място. Тепърва ще се прецизира по какъв начин е настъпила гибелта. Работи се по всички вероятни версии, в това число и за удар при злополука.

Служителите в дома и криминалистите към момента нямат пояснение по какъв начин възрастният човек с тежко заболяване е напуснал региона, без никой да го забележи. Вероятно става дума за неприятен надзор, тъй като дядото не би могъл да излезе от друго място с изключение на през формалния вход, който по принцип би трябвало да се заключва. За пропусквателния режим се грижат чиновниците от личния състав и наетата охранителна компания. Някой от тях би трябвало да е отключил входната врата, с цел да излезе дядо Васил.

Не е изключено против шефа на дома доктор Николай Вършилов да започва следствие за незаконна немарливост, довела до гибелта на възрастния човек. Според наредбите в сходни заведения, които не обезпечават профилирани медицински грижи, не би трябвало да се настаняват лица със болести като тежка форма на деменция. Свидетели настояват, че дядо Васил е бил изцяло объркан по време на престоя си в дома. Трудно намирал даже стаята си, когато излизал по коридора.

В дом „ Хармония “ от дълго време има разногласия сред доктор Вършилов и притежателите на постройката. Те настояват, че компанията на шефа не си заплаща наема с месеци. Договорът е нарушен от дълго време, само че с цел да си върнат парцела, хората би трябвало да водят дело в съда.

Дни преди изгубването на дядо Васил в дом " Хармония " се разигра екшън, откакто притежателят реши да влезе във притежание дружно с друга компания, която да поеме активността. След намесата на полицията обаче Вършилов бе върнат в непознатия парцел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР