Дядо от видинското село Гюргич сам си e направил мини

...
Дядо от видинското село Гюргич сам си e направил мини
Коментари Харесай

Дядо от Видинско изобрети електрическа кола

Дядо от видинското село Гюргич самичък си e направил мини автомобил, научи организация BulNews.
Колата е атракция в селото още от основаването си, тъй като притежателят ѝ си я кара всекидневно.
87-годишния Тодор Тодоров я е сглобил самичък, като от бракувана инвалидна количка е взел ходовата част, употребявал също ламарина и дървени летви, с цел да сглоби купето. Всичко му е излязло към 700 лв..
„ Дължината ѝ е два метра, тъй като е направена от два листа поцинкована ламарина. Режа, свивам, всички елементи са направени тъкмо както трябва”, споделя самоукият откривател.
Дядо Тодор, както се назовава самичък, е добре прочут в околията като умел дърводелец, а също и като миньор, хлебар, казанджия, препаратор, както и с ексцентричните си хрумвания, които постоянно претворява и на процедура.
Последното му създание е точно въпросният мини-автомобил, за който даже не е нужно гориво, тъй като работи на ток.
Започнал да го прави напролет и за към 6 месеца към този момент бил готов- едноместен, с покрив, с цел да не го вали и да не му пече на главата в жегите. И най-важното - не замърсява околната среда. Движи се от два акумулатора от 12 волта, които се зареждат с ток. Вътрешният дизайн също е негов - дребна дървена скамейка и остарели яркочервени черги. Ползва я всеки ден, когато отива в центъра до кръчмата или с цел да вземе храната, която карат за възрастните от общинския център, а също по този начин и когато раздават пенсиите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР