Дядо ми е три неща – любов, смирение и доброта.

...
Дядо ми е три неща – любов, смирение и доброта.
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО! Проговори внукът на Дядо Добри! Ще обявят ли стареца за светец?

Дядо ми е три неща – обич, примирение и добрина. Но не считам, че е моментът да се приказва за канонизиране. Трябва да мине доста време, да улегнат нещата и, в случай че църквата реши, че дядо ми може да бъде канонизиран, добре. Но би трябвало да има консенсус за това, тъй като в противоположен случай няма да е добре да се случат по този метод нещата. Това съобщи пред Нова телевизия внукът на почитания и обичан от цяла България Дядо Добри – Кристиян Владимиров.

Благочестивият дъртак умря на 103-годишна възраст, а след кончината му се заприказва за концепцията за канонизирането му. Според Кристиян Владимиров, в случай че са се случвали “чудеса” поради добрините на дядо му, то е тъй като хората са вярвали в това, съобщи ПИК.
 От своя страна отец Силвестър от Сливен съобщи, че е редно да стартира процедура по канонизирането на Дядо Добри. Според свещеника предлагането за канонизиране би трябвало да пристигна от околните на стареца. “Има си правила за това. Взимат се поради нещата, които е правил. Ако е имало нещо, което се е случило по време на опелото, както споделят, всичко ще бъде проучено и тествано. Но аз мисля, че не е нужно да има чудеса по време на живота му, това, което той направи през последните години, е доказателство за неговата святост. Виждали ли сте скоро някой различен, при който патриархът да отиде на опелото му, в случай, че е болен?! Цяла България тачеше приживе Дядо Добри като светец и аз мисля, че това може да бъде продължено и след гибелта му”, означи отец Силвестър.
Той предложи датата 13 февруари, когато умря положителният дъртак, да бъде ден в памет на Дядо Добри.

За видеото ТУК!
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР