Дядо Коледа се прибра на Северния полюс. Обиколката на белобрадия

...
Дядо Коледа се прибра на Северния полюс. Обиколката на белобрадия
Коментари Харесай

Дядо Коледа раздаде 7.5 млрд. подаръци и се прибра вкъщи

Дядо Коледа се прибра на Северния полюс. Обиколката на белобрадия дъртак приключи с над 7.5 милиарда раздадени дарове, оповестиха от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване NORAD.


" Дядо Коледа се завърна вкъщи на Северния полюс!.. Ще се забележим следващата година! " - написа в профила на Дядо Коледа в Twitter.

Дядо Коледа излетя от резиденцията си на Северния полюс на 24 декември на шейна, теглена от девет елена. Размерът на шейната се мери в сладкиши и тя е 75 захарни пръчици или 150 бонбони дължина, широчина - 40 пръчки или 80 бонбони.

Височината на шейната също се мери в сладкиши и се равнява на 55 захарни пръчици или 110 сладки, тежестта на шейната по време на политане е колкото на 75 хиляди бонбона.

Превозното средство се изправи пред сложна задача - да придвижва забележителен товар над целия свят, защото Дядо Коледа тежи към 117 кг, а тежестта на подаръците е стотици десетки тона.

Проектът NORAD Santa Follows започва през 1955 година, когато главен повсеместен магазин в Колорадо разгласява реклама, призоваваща децата да се обадят на Дядо Коледа. Въпреки това в телефонния номер, посочен в известието, се появи неточност и вместо Дядо Коледа, операторът свързваше повикванията с горещата линия на континенталната команда на противовъздушната защита (предшественик на NORAD).

Оттогава всяка година на Бъдни вечер военновъздушната база в Колорадо става Коледен център за следене на пътуванията на Дядо Коледа. За бързо следене на маршрута NORAD употребява четири системи за ръководство - спътници, радари, изтребители в небето над Съединени американски щати и Канада, и специфични камери на Дядо Коледа, видеоклипове от които са налични в YouTube.

Според традицията девет елена носят шейни във въздуха, а сеното, морковите и овесените ядки служат като „ гориво “ за елените. Отпътуването беше предшествано от деликатна подготовка: Дядо Коледа нахрани елените, даде последните заповеди на елфите и наблюдава пакетирането на подаръците.
 Пътуването на Дядо Коледа към света Пътуването на Дядо Коледа към света
Най- дълго чаканият посетител тази нощ ще бъде Дядо Коледа. Преди да потегли от своя дом в Рованиеми, той насочи своите пожелания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР