Дядо Коледа раздаде подаръци на най-малките пациенти на Военномедицинска академия.

...
Дядо Коледа раздаде подаръци на най-малките пациенти на Военномедицинска академия.
Коментари Харесай

Дядо Коледа раздаде подаръци на оперирани във ВМА деца

Дядо Коледа раздаде дарове на най-малките пациенти на Военномедицинска академия. В навечерието на едни от най-светлите празници в годината, белобрадият дъртак изненада десетки деца, на които през годините са направени кохлеарни имплантации в Клиника „ Ушни, носни и гърлени болести”.

Коледната приказка, готова благодарение на актьорите от „ Art Land” и „ Ротари клуб София-Триадица”, събра във ВМА деца от няколко генерации и от разнообразни краища на България.

В началото на месеца бе маркирана и 14-тата годишнина от първата сходна интервенция във ВМА, а експертите регистрират доста положителни резултати при стотиците деца с кохлеарни импланти.

„ Целта ни е да реализираме хора със самочувствие, благоприятни условия за изява и еднакъв старт в живота “, съобщи по време на тържеството доктор Дончо Дончев, който дружно с сътрудниците си от УНГ-клиниката се забавляваха с малчуганите.

Лекарите изрекоха своята признателност към родителите, които са неизменима част от огромния екип, зает в процеса на лекуване.

Кохлеарната имплантация е един развой от скачени действия. Самата интервенция е комплицирана от позиция на оператора. Но дългият път е за родителите – от рева и отчаянието, когато схванат, че детето им има проблем, през битката до крайния резултат, когато видят това малко детенце към този момент младеж със самочувствие и израснал наедно със своите връстници. Затова ние експертите вървим в един екип, сложно с родителите – единствените хора без почивен ден в този развой. Те са движещата мощ, за което им благодарим, съобщи още доктор Дончев.
7

Мили деца, растете здрави и усмихнати. Пожелавам си още на доста празници да бъдем дружно. На вашите родители искам да бъдат горди с вас, и на всички хора поисквам мир, заключи експертът.
7
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР