Дядо Добри отпразнува своя 103-ти рожден ден с курбан чорба

...
Дядо Добри отпразнува своя 103-ти рожден ден с курбан чорба
Коментари Харесай

Дядо Добри се радва на малките деца и ги благослови на своя рожден ден

Дядо Добри отпразнува своя 103-ти рожден ден с курбан супа в манастира "Свети Илия ", който се намира над село Белопопци, напълно покрай Горна Малина, споделиха за Vesti.bg посетители на празника. Живият дъртак е добре, разпознава хората и благодари на господ за своето дългоденствие.

Десетки българи се събраха да почетат светлия празник на столетника.

"Всеки минаваше, целуваше ръката на дядо Добри, пожелаваше му здраве, дългоденствие и все по този начин да дава ярък образец на българите. ", описват очевидци.

Припомнете си какво сподели за дядо Добри "Хъфингтън пост "

Дядо Добри, който е измежду най-достойните българи за 2013 година

"Изключително огромна наслада на положителния дъртак доставиха дребните деца. Той им целуваше ръка и им поднасяше своята благословия, а те си тръгваха с необятна усмивка. ", споделя Борис Иванов посетител на прзника на дядо Добри.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ДЯДО ДОБРИ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

За поредна година дядо Добри отпразнува рождения си ден отвън село Байлово, защото не желае да бъде център на внимание. Десетки публицисти са се пробвали да го открият, само че цялото село е инструктирано от околните му, да не се дава информация за местоположението му.
 Дядо Добри със своя кръщелник Борислав. Дядо Добри със своя кръщелник Борислав.
Неговият кръщелник Борислав Николов показа, че е отправил своите пожелания към столетника. "Той е добре, духът му е мощен и му пожелах доста здраве. ", сподели той.

Преди години дядо Добри ходеше пешком ежедневно до София, където е просил, само че нито стотинка не е отделял за себе си. Щедрият дъртак е правил няколко огромни дарения, измежду които 35 700 лв. за "Св. Александър Невски ". Известен е и с това, че постоянно оказва помощ финансово на домове за деца, лишени от наставнически грижи, с цел да си заплащат сметките.

"Не бива да лъжем, да крадем, да прелюбодействаме. Трябва да се обичаме един различен, както Бог ни обича ", споделя дядо Добри във кино лентата "Лепта " от 2000 година, отдаден на него.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР