DXC Technology (компания на Hewlett Packard Enterprise за IT-услуги за

...
DXC Technology (компания на Hewlett Packard Enterprise за IT-услуги за
Коментари Харесай

ИТ компания с бизнес в България купена за $2 милиарда

DXC Technology (компания на Hewlett Packard Enterprise за IT-услуги за корпоративни клиенти, обединена с Computer Sciences Corp.) е подписала дефинитивно съглашение за пазаруването на разработчика на програмно обезпечаване Luxoft Holding Inc.

Според известие от участниците в договорката се планува заплащане по $59 за акция на Luxoft, което прави оценка цялата компания на към 2 милиарда $.

Писмено единодушие за придобиването са дали притежателите на към 83 % от книжата на Luxoft. Това значи, че има утвърждение на акционерите за договорката. Очаква се тя да завърши към юни 2019 година, като това зависи и от съгласуванията на с регулаторните и

След оповестяването на договорката котировките за акциите на Luxoft на Нюйоркската борса NYSE излетяха с 82%.

Luxoft резервира своя бранд и ще работи под марката " A DXC Technology Company ". Изпълнителен шеф на компанията остава Дмитрий Лощинин.

Консултанти на DXC по придобиването са били Guggenheim Securities, BofA Merrill Lynch, Latham & Watkins LLP и Harney Westwood & Riegel LP. А за подписване на сдлеката Luxoft е употребил услугите на Credit Suisse, White & Case LLP, Conyers Dill & Pearman.

 Luxoft влезе в топ 100 на най-бързо разрастващите се компании в света
Най-бързо растящата IT компания в България влезе в топ 100 на прогресиращите в света

Софтуерният разработчик е в класацията на Fortune за 2016 година

Luxoft Holding е разработчик и снабдител на услуги в региона на програмното обезпечаване и иновационни решение в ИТ бранша с потребителска база по целия свят. Сътрудниците на компанията наброяват 12,7 хиляди души, работещи в 40 офиса в 22 страни от Северна Америка Западна и Източна Европа, Азия и Южна Африка. Luxoft е записана на Британските Вирджински острови, основният офис на компанията е в Цуг, Швейцария.

За последните четири тримесечия Luxoft е осъществя приходи за $911 милиона.

 Софтуерният колос Luxoft мести програмисти от Украйна и Русия в България
Софтуерният колос Luxoft мести програмисти от Украйна и Русия в България

Преместването е част от проекта на компанията да разполага с не повече от 20% от чиновниците си в един географски район

Компанията навлезе на пазара в България през 2014 година със основаването на дъщерната компания " Луксофт България " и една от най-големите и бързоразвиващите се в ИТ бранша у нас.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР