Двувратият спортен модел-икона на марката ще се предлага с два хибридни варианта

...
Двувратият спортен модел-икона на
марката ще се предлага с два хибридни
варианта
Коментари Харесай

Chevrolet Camaro става хибрид с ДВГ мотори 2 и 6.2 л

Двувратият състезателен модел-икона на марката ще се предлага с два хибридни варианта въз основата на комбинацията бензин–електричество. В гамата двигатели на Chevrolet Camaro ще се появи нова турбочетворка, взета от пикапа Silverado и ще има два хибридни силови елемента на базата на моторите 2.0 л, 4 цилиндъра и 6.2 л V8. По предварителна информация, топ-гибридът ще е по-скъп с 4000 $ от традиционната версия със единствено бензинов мотор.

Базовата комплектация на мъсълкара /мускулест автомобил/ ще е с турбомотора 2.7 л на Chevrolet Silverado и е допустимо в бъдеще той да се инсталира и в хот-варианта на кросовъра Cadillac XT4 - V-Sport. Мощността на мотора е 310 к.с., а оптималният въртящ момент 472 Нм. В тази комбинация автомобилът ще се форсира от място до 60 мили в час /96 км/ч/ 5,2 секунди, което е с две десети от секундата по-добро от резултата на настоящия вид с турбочетворката.

Идеята за хибридно Camaro към този момент осъществиха студенти от държавния университет на Охайо. Те са преработили варинта от 2016-а година на модела, 2 л, работещ на биоетанол, като са добавили два електромотора и батерия с капацитет 18,9 кВтч.

Стандартният фабричен хибрид с двулитровия мотор ще е с мощ 370 к.с. и ще се форсира от място до 96 км/ч за 4,4 секунди. Комбинираният му разход на гориво се чака на равнището от 7,8 литра на 100 километра пробег. Големият елемент 6.2 л с V8 ще има мощ в диапазона 461–552 к.с. и ще разрешава ускорение до 60-е благи за 4,0 или 3,7 секунди. Тук разходът на гориво ще отиде на 9,8 литра на 100 километра.

Хибридните версии на Chevrolet Camaro ще се конкурират пазарно с Ford Mustang Hybrid, който ще е оборудван с 2,3-литров мотор EcoBoost, електромотор ситуиран сред него и трансмисията 10-степенен автоматик. Мощността на фордовския хибриден агрегат ще възлиза на 405 к.с.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР