Двустранното сътрудничество между България и Армения в политическата и икономическата

...
Двустранното сътрудничество между България и Армения в политическата и икономическата
Коментари Харесай

България потвърди подкрепата си за сближаването на Армения с ЕС

Двустранното съдействие сред България и Армения в политическата и икономическата сфера, енергийната сигурност, превоза, културния и просветителния продан, както и съдействието по линия на политиката за развиване бяха разисквани по време на политически съвещания сред министерствата на външните работи на България и Армения на 23 април в Ереван.

Делегациите на двете страни бяха водени от българския заместник-министър на външните работи Юрий Щерк и арменския му сътрудник Авет Адонц.

Щерк удостовери българската позиция в поддръжка на процеса на сплотяване и разширение на връзките сред Европейския съюз и Армения, както и за предприеманите от държавното управление на премиера Пашинян демократични промени. Заявена бе подготвеност българската страна да окаже подпомагане на Армения за осъществяването на Споразумението за всеобхватно и засилено партньорство с Европейски Съюз в основни области. Заместник-министър Адонц изрази признателност, че България бе сред първите страни-членки на Европейски Съюз, утвърдили Споразумението.

По време диалозите бяха разисквани и средата за сигурност в района на Южен Кавказ и Черноморския район, 10-та годишнина на самодейността Източно партньорство и съдействието по линия на Организация на обединените нации и други интернационалните организации.

В рамките на визитата си заместник-министър Щерк посети дребния колективен дом за деца от фамилен вид, открит в град Ванадзор, с финансовата поддръжка на България, където бе посрещнат от заместник-министъра на труда и обществените въпроси на Армения Жана Андреасян, от ръководителя на Офиса на УНИЦЕФ в Армения Таня Радочай и обществени служащи от вкъщи. В неофициален продан на отзиви арменските събеседници показаха признателност към българското държавно управление за предоставената опция да се възползват от българския опит и положителни практики при реализирането на промяната в региона на детските грижи в Армения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР