Двустранното партньорство в иновациите, сигурността и добрите практики в управлението

...
Двустранното партньорство в иновациите, сигурността и добрите практики в управлението
Коментари Харесай

Румен Радев засегна темата за кризата у нас на посещението в Израел

Двустранното партньорство в нововъведенията, сигурността и положителните практики в ръководството на водните запаси разискаха президентите Румен Радев и Реувен Ривлин, които организираха през днешния ден среща в Йерусалим.

Българският президент е на посещаване в Държавата Израел за присъединяване във възпоменателната гала във връзка отбелязването на 75-ата годишнина от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста. В събитието се чака да вземат участие над 40 държавни и държавни ръководители от целия свят.

Това оповестиха от пресслужбата на президента.

Двамата държавни глави означиха отличните двустранни връзки сред България и Израел, както и високия капацитет на партньорството в региона на нововъведенията, високите технологии и стопанската система.

Президентът Радев изрази вяра, че в скоро време ще бъде извършено третото взаимно съвещание на държавните управления на двете страни, на което да бъдат избрани съответни планове от съвместен интерес.

Перспективите за развиване на Близкоизточния кротичък развой, нуждата от подсилване на стабилността в района на Близкия Изток, както и положителното двустранно съдействие в региона на сигурността и битката с тероризма, бяха измежду акцентите на диалога.

Проблемите на България и водната рецесия в няколко български града също бяха разисквани на срещата, като президентът Радев изрази интереса на страната ни към опита на Израел в потреблението и опазването на водните запаси. Президентът Ривлин разяснява достиженията на Израел в тази сфера и изрази подготвеност специалисти от Израел да оказват помощ на България.

Водната рецесия в България беше измежду тематиките на срещата на президента Румен Радев и с ръководителя на Кнесета (бел. ред. - законодателния орган на Израел) Юли-Йоел Еделщайн. По-късно денем българският президент и водената от него делегация ще се срещнат с управлението на института „ Яд Вашем “.

Утре българският държавен глава ще посети компанията, която ръководи водните запаси и отпадъците на Йерусалим, Центъра за мир и нововъведения “Перес “, както и компанията за самостоятелни коли Mobilеye.

По време на визитата си в Израел българският държавен глава е придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР