Двустранното партньорство в енергийната сфера беше акцент в срещата на

...
Двустранното партньорство в енергийната сфера беше акцент в срещата на
Коментари Харесай

Борисов и Захариева обсъдиха енергийната сфера с външния министър на Кипър

Двустранното партньорство в енергийната сфера беше акцент в срещата на кипърския външен министър Никос Христодулидис с премиера Бойко Борисов и с вицепремиера Екатерина Захариева.

София

Реализацията на газовата връзка Гърция-България е от изключително значение като входна конструкция за импорт на газ от различни източници за целия район на Югоизточна Европа, бе посочено в границите на диалозите. Интерконекторът Гърция-България ще свърже газовия кулоар Север-юг с Южния газов кулоар и ще даде опция за импорт на газ от LNG терминала на Алексадруполис, Гърция и планувания Източносредиземноморски газопровод.
Екатерина Захариева -министър на външните работи: Проектите, които българското държавно управление работи с интерконектора с Гърция, с взимането на решението за присъединяване на България в терминала в Алекснадруполис, с вашите газови залежи и със съглашението, което беше подписано напълно скоро сред Кипър, Турция и Израел, в действителност отварят доста порти и благоприятни условия във връзка с енергийните доставки и сигурност и за България и за района.Никос Христодулидис - министър на външните работи на Кипър: Създаването на механизъм за двустранното съдействие ще задълбочи връзките ни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР