Двустранно ротно тактическо учение „Lions Land – 2019“ започна днес с

Двустранно ротно тактическо учение „Lions Land – 2019“ започна днес с ...

Български и сръбски военни участват в „Lions Land – 2019“.Двустранно ротно тактическо учение „Lions Land – 2019“ започна днес с участието на военнослужещи от сухопътните войски на България и Сърбия. То се провежда в учебен център „Сливница“ в периода 21 - 25 октомври и в него от българска страна участват 150 военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград.

Целта на учението е повишаване на способностите и оперативната съвместимост на участващите формирования при провеждане на съвместни операции, както и укрепване на доверието между двете нации за повишаване на стабилността и сигурността в региона.

Двустранното учение беше официално открито днес на строевия плац на 78-и батальон за осигуряване – София от командира на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев. В обръщението си към участниците той изрази увереност в отличната им бойна и физическа подготовка. „Учението „Lions Land - 2019” ще даде възможност на военнослужещите да надградят своите знания, умения и компетенции, да създадат трайни приятелства и да защитят честта на своята нация“, заяви той.

В тържествената церемония участва и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски.

Източник: banker.bg