Двустранният протокол между Република Северна Македония и Република България е

...
Двустранният протокол между Република Северна Македония и Република България е
Коментари Харесай

Призоваха министър Генчовска да разсекрети преговорните документи за РСМ

Двустранният протокол сред Република Северна Македония и Република България е импортиран в Комисията по Външна политика със конфиденциален гриф от министър Теодора Генчовска. За това оповестиха от партия " Продължаваме Промяната " и приканиха документите да бъдат разкрити , с цел да бъдат налични за необятната аудитория. 

" Във връзка с многочислените запитвания от медии по отношение на преговорните документи, двустранния протокол сред Република Северна Македония и Република България, бихме желали да ви уведомим, че след консултация с Комисия по Външна политика тези документи сега не могат да бъдат предоставени на необятната аудитория. Министър Теодора Генчовска е входирала документите с гриф за достъп “ За прилагане ”, което лимитира кръга на хората, които могат да ги прочетат. Призоваваме министър Генчовска да смъкна секретния гриф. Призоваваме също Министерство на външните работи в най-кратки периоди да пристъпи към сключване на контрактувания от министър Генчовска двустранен протокол - очакване, обществено оповестено и въшния министър на Северна Македония Буяр Османи ", написа в публично известие, изпратено до медиите от " Продължаваме Промяната ". 

Комисията по Външна политика на следващия ден ще организира съвещание, на което ще бъде разисквано френското предложение за разрешаване на разногласието сред управляващите в София и Скопие.

Заседанието ще се организира в сряда в 15.00 часа . На него ще бъде показано мнението на Министерството на външните работи по отношение на плана на протокола за взаимно съвещание по чл.12 от Договора от 2017 година с районен съд Македония и пакет от документи на председателството на Съвета на Европейски Съюз / френското предложение, бел.ред. / по отношение на процеса на разширение.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР