Двустранните отношения, сътрудничеството между парламентите на двете страни и търговско-икономическите

...
Двустранните отношения, сътрудничеството между парламентите на двете страни и търговско-икономическите
Коментари Харесай

Чавушоглу заяви пред Караянчева, че се надява броят на турските инвестиции в България да расте

Двустранните връзки, съдействието сред парламентите на двете страни и търговско-икономическите връзки разискаха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и министърът на външните работи на Република Турция Мевлют Чавушоглу. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание означи смисъла на интензивния двустранен политически разговор сред двете прилежащи страни, съдружници в НАТО и районни сътрудници.



Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и сътрудника ѝ Мевлют Чавушоглу оцениха високо съдействието сред парламентите на двете страни, като показаха вяра тези положителни контакти да продължат и в бъдеще. Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на означи, че през 2020 година следва и нейно посещаване в Република Турция по покана на ръководителя на Великото национално заседание Мустафа Шентоп.

Турският външен министър акцентира забележителната роля на парламентарната дипломация и означи позитивните резултати от провеждането на междупарламентарни срещи. Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на напомни, че Комисията по външна политика на Народното събрание беше хазаин на първата тристранна среща на комисиите по външна политика на България, Румъния и Турция в края на ноември 2019 година и добави, че през април тази година идната среща в този формат ще бъде в Анкара.



Общо бе мнението, че положителният разговор сред законодателните институции на двете страни може да бъде причина за задълбочаването на икономическите връзки в разнообразни браншове. По време на диалога беше маркирано, че съществува забележителен капацитет за по-нататъшно развиване на търговско-икономическите връзки. За България значими сфери за съдействие са стопанската система, енергетиката, вътрешната сигурност и земеделието, акцентира ръководителят на Народното събрание. Турските вложения в страната ни са обилни, ние предлагаме доста положителни условия за привличане на вложители, уточни Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Турският външен министър акцентира, че неговата страна е удовлетворена от опциите, които България предлага, и се надява броят на турските вложения да пораства.

Борисов пред Чавушоглу: България е неразделна част от развиването на „ Южния газов кулоар “

Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на даде висока оценка на приноса на Турция към въпросите на миграцията и на равнището на двустранно съдействие в тази област, осигурило нулев напън върху общата ни граница. Подкрепяме продължаването на положителните практики по този въпрос, добави тя.

Председателят на Народното събрание уточни, че нашата страна преглежда Процеса на съдействие в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/ като водеща политическа рамка за районно съдействие и главната районна платформа за европейска и евроатлантическа интеграция на Западните Балкани.

В срещата участваха ръководителят на Комисията по външна политика Джема Грозданова и ръководителят на Групата за другарство България – Турция Ахмед Ахмедов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР