Двустранните отношения между Гърция и САЩ са в най-добрия си

...
Двустранните отношения между Гърция и САЩ са в най-добрия си
Коментари Харесай

Блинкен пред Мицотакис: Ние сме заедно пред новите предизвикателства

" Двустранните връзки сред Гърция и Съединени американски щати са в най-хубавия си тип ".


Това сподели гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис по време на срещата си с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Ханя, Крит. От своя страна Блинкен акцентира смисъла от " силата на двустранните връзки ". " Ние стоим дружно, изправени пред някои от най-острите провокации, които сме виждали, само че фактът, че стоим дружно, че работим дружно, е голям източник на мощ и убеденост за Съединените щати, " сподели още Блинкен, представен от " Катимерини " след срещата на четири очи. Мицотакис одобри Блинкен в резиденцията си.

В диалозите участваха гръцкият министър на външните работи Георгиос Герапетрис, заместник-министърът на външните работи Александра Пападопулу, посланикът на Съединени американски щати в Атина Джордж Цунис и заместник-говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Том Съливан. В дневния ред на срещата бяха войните в Газа и Украйна, гръцко-турските връзки и въпросите свързани с защитата.

Преди срещите си в Атина държавния секретар на Съединени американски щати бе в прилежаща Турция.

Продължаващата война в Газа, последните стъпки от турската ратификация на шведската кандидатура за НАТО и утвърждението от Съединени американски щати за продажбата на изтребители F-16 на Турция бяха измежду главните тематики сред външният министър на Турция Хакан Фидан и Антъни Блинкен, съобщи Анадолската организация.

„ На срещата министрите разискаха войната и филантропичната рецесия в Газа, процеса на присъединение на Швеция към НАТО, двустранни и районни въпроси “, заяви турското Министерство на външните работи. Блинкен разиска рецесията в близкоизточния район и редица неотложни двустранни въпроси с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, се споделя в късото публично известие. На срещата участва Хакан Фидан и ръководителят на турската Национална разследваща организация (МИТ) Ибрахим Калин, както и посланикът на Съединени американски щати в Анкара Джефри Флейк. Срещата се състоя в истанбулското имение Вахдетин.

След визитата си в Турция и Гърция Блинкен до 11 януари ще посети Йордания, Катар, ОАЕ, Саудитска Арабия, Израел, Западния бряг и Египет. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР