Двустранните отношения между България и САЩ бяха в основата на

...
Двустранните отношения между България и САЩ бяха в основата на
Коментари Харесай

Посланик Херо Мустафа покани Росен Желязков на визита в САЩ с акцент киберсигурността и 5G мрежата

Двустранните връзки сред България и Съединени американски щати бяха в основата на диалога сред министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и новия дипломат на Съединени американски щати в България Херо Мустафа. Това заяви пресцентърът на МТИС.

" От години работим доста добре със Съединени американски щати, най-много в региона на високите технологии, в услугите с висока добавена стойност и в споделените услуги ", е декларирал Росен Желязков. Дигиталната промяна и новите технологии раждат провокации пред всички страни за справяне с киберзаплахите. На срещата е била изразена подготвеност за съдействие в региона на устойчивото развиване на цифровите инфраструктури.

Министър Желязков и дипломат Мустафа са били безапелационни, че връзките сред България и Съединени американски щати се базират освен на съюзническите ни връзки в границите на Алианса, само че и на шерването на общи полезности и вероятности. " Динамичната политическа и икономическа среда потвърждава, че имаме положително партньорство, което се мери с действителни резултати ", е споделил Росен Желязков. Министърът е показал пред посланика на Съединени американски щати и развиването по Трансевропейските транспортни коридори 8 и 10, както и общия план с Гърция за построяването на мултимодалния кулоар Солун-Александруполис-Варна-Русе.

На диалозите министър Желязков е срещнал дипломат Мустафа с концесията на летището в София. Била е изразена увереността, че с сполучливото концесиониране на столичното летище, ползата на авиопревозвачите за директни полети сред двете страни ще се усили.

Посланик Херо Мустафа е поканила министър Росен Желязков на публична аудиенция в Съединени американски щати, в която акцент ще бъде киберсигурността и развиването на 5G мрежата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР