Двустранните отношения между България и Германия са отлични, със стратегическа

...
Двустранните отношения между България и Германия са отлични, със стратегическа
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Отношения между България и Германия са отлични

Двустранните връзки сред България и Германия са отлични, със стратегическа значимост, а връзките с Бавария са най-активните и динамично разрастващите се измежду немските федерални провинции. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Мюнхен по време на срещата си с министър-председателя на Свободната страна Бавария доктор Маркус Зьодер, представен от държавната пресслужба.

 © Снимки: Министерски съвет
В центъра на срещата, извършена в Държавната канцелария на Бавария в Мюнхен, бяха стопанската система и вложенията.

Министър-председателят Маркус Зьодер означи, че е впечатлен от това какъв брой доста немски фабрики се откриват в България.

„ Очакваме още по-засилено икономическо съдействие. Придаваме огромно значение на доверието на баварския бизнес за търговия и вложения в нашата страна, и поставяме старания в тази посока “, акцентира министър-председателят Бойко Борисов.

Той добави, че за страната ни е от изключителна значимост разширението на наличието на български артикули на баварския пазар в перспективни браншове като електрониката и електротехниката, машиностроенето, химическа индустрия, селското стопанство.

„ Стремим се да развиваме новаторски производства с висока добавена стойност и да подобряваме опциите за развиване на технологиите “, сподели още министър председателят Борисов пред Маркус Зьодер.

Министър-председателят Борисов съобщи, че България работи интензивно за още по-добри условия за привличане на вложители, в това число посредством реформиране на професионалното обучение и подготвянето на квалифицирани фрагменти, посредством намаляването на административната тежест и развиването на индустриалните зони.
Двамата министър председатели бяха безапелационни, че политическият разговор сред България и Бавария е натоварен на всички равнища и ще продължи полагането на всички нужни старания за доразвиване на неизползвания капацитет. Маркус Зьодер предложи да се провежда икономическа вечер на България в Бавария, която да е още един израз на отличните връзки сред България и Бавария.
Помолен да разяснява декларираното през днешния ден от английския министър председател Тереза Мей да се отдръпна от поста, Борисов изрази вяра да не се осъществен страшните прогнози, при които вместо Брекзит да протече подредено, да пристигна някой различен и да изиска нови диалози.

Министър-председателят също по този начин поздрави към Франс Тимерманс за резултатите на вота в Холандия и акцентира положителното си другарство с него.
 Бавария поддържа участието на България в Шенген Бавария поддържа участието на България в Шенген
Бавария поддържа участието на България в Шенген. Това съобщи министър председателят на Бавария Маркус Зьодер след среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съв...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР