„Двустранните отношения между България и Германия са отлични, със стратегическа

...
„Двустранните отношения между България и Германия са отлични, със стратегическа
Коментари Харесай

Премиерът в Мюнхен: Отношения между България и Германия са отлични

„ Двустранните връзки сред България и Германия са отлични, със стратегическа значимост, а връзките с Бавария са най-активните и динамично разрастващите се измежду немските федерални провинции “. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на срещата си с министър-председателя на Свободната страна Бавария доктор Маркус Зьодер, която се състоя в Държавната канцелария на Бавария в Мюнхен, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Разговорите сред Борисов и Зьодер бяха продължение на сполучливата и продуктивна среща, която двамата организираха в София при започване на май. Днес във фокуса на разискванията бяха стопанската система и вложенията. Министър-председателят Маркус Зьодер означи, че е впечатлен от това какъв брой доста немски фабрики се откриват в България. „ Очакваме още по-засилено икономическо съдействие. Придаваме огромно значение на доверието на баварския бизнес за търговия и вложения в нашата страна, и поставяме старания в тази посока “, акцентира министър-председателят Бойко Борисов. Той добави, че за страната ни е от изключителна значимост разширението на наличието на български артикули на баварския пазар в перспективни браншове като електрониката и електротехниката, машиностроенето, химическа индустрия, селското стопанство и други

„ Стремим се да развиваме новаторски производства с висока добавена стойност и да подобряваме опциите за развиване на технологиите “, сподели още министър председателят Борисов пред Маркус Зьодер.

Министър-председателят Борисов съобщи, че България интензивно работи за още по-добри условия за привличане на вложители, в това число посредством реформиране на професионалното обучение и подготвянето на квалифицирани фрагменти, посредством намаляването на административната тежест и развиването на индустриалните зони.

Двамата министър председатели бяха безапелационни, че политическият разговор сред България и Бавария е натоварен на всички равнища и ще продължи полагането на всички нужни старания за доразвиване на неизползвания капацитет. Маркус Зьодер предложи да се провежда Икономическа вечер на България в Бавария, която да е още един израз на отличните връзки сред България и Бавария.





Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР