Двустранните контакти между България и Франция и предизвикателствата пред Европейския

...
Двустранните контакти между България и Франция и предизвикателствата пред Европейския
Коментари Харесай

Новият френски посланик ще насърчава партньорството в образованието

Двустранните контакти сред България и Франция и провокациите пред Европейския съюз разискаха на среща на „ Дондуков “ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова и новият френски дипломат Флоранс Робин. Акцент в диалога бе развиването на съдействието сред България и Франция в региона на образованието и науката.

„ При изпращането ми във Вашата страна президентът Макрон посочи отличните ни двустранни връзки “, уточни дипломат Робин.

Общо беше мнението, че качеството на образованието е определящо за цялостното развиване на личността, на обществото и на страната. Обсъден бе казусът с обгръщането в просветителната система на деца от уязвими групи, както и нарушеният баланс сред образованието и професионалните умения и условията на пазара на труда. Категорична бе общата позиция, че образованието би трябвало да работи дружно с бизнеса. Френският дипломат изрази подготвеност за редица взаимни планове с българската страна.

Вицепрезидентът Йотова и дипломат Робин бяха единомислещи, че са нужни повече вложения в науката и би трябвало да се развие ползата на младите към нея.



На срещата бе разисквана и бъдещата Европейска комисия. Илияна Йотова акцентира, че тя би трябвало да бъде формирана от мощни, смели и виновни хора, които да оферират работещи решения на рецесиите в Европа.

„ За страдание, предходната Европейска комисия не можа да свърши съвсем нищо по мигрантския въпрос, а той през днешния ден тежи с нова мощ “, уточни вицепрезидентът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР