Двустранна спогодба за наемането на 5000 сезонни земеделски работници от

...
Двустранна спогодба за наемането на 5000 сезонни земеделски работници от
Коментари Харесай

Гърция ще внася работна ръка от Египет

Двустранна конвенция за наемането на 5000 сезонни аграрни служащи от Египет подписаха през днешния ден в Кайро гръцкият различен министър на външните работи Милтиадис Варвициотис и зам.-министърът на външните работи на Египет, отговарящ за европейските въпроси, Ихаб Наср, заяви телевизия Скай.

Подобно съглашение сред двете страни се подписва за първи път на дипломатическо ниво, оповестява Българска телеграфна агенция.

По силата му още през първата година на пилотното му използване в Гърция ще дойдат 5000 аграрни служащи от Египет, които ще имат право на престой от 9 месеца в границите на годината.

След подписването Варвициотис означи, че със спогодбата гръцкото държавно управление извършва едно искане на гръцката провинция, която упорства за повече работна ръка за облекчаване на възходящите потребности на селското стопанство. Той съобщи, че това е една голяма крачка, тъй като за първи път Гърция обезпечава опция за законна миграция посредством междуправителствено съглашение. „ Надяваме се първите египетски служащи да се намират в гръцките ниви от началото на идната година, с цел да оказват помощ за събирането на идната годишна продукция “, сподели Варвициотис.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР